Најдобрите Live Casino во Грција

Обемот на игрите во грчките казина се рангира исто како и секој друг добро развиен пазар за коцкање во живо. Секое казино во живо нуди огромна разновидност на игри на своите играчи. Казино игрите во живо се појавија како многу добар начин вистински да ја доживеете возбудата на вистинските казино игри без да го напуштите софата.

Сите врвни казина во живо во Грција имаат дел за дилери во живо каде што играчите можат да играат против дилери и исто така да комуницираат со други играчи. Сето ова се пренесува во живо од студиа за игри како Net Entertainment и Evolution. Казино игрите во живо може да се играат од кој било уред, тие се погодни за мобилни телефони, така што не е важно дали играчите користат паметен телефон со Android, iOS или Windows, па дури и таблет. Прочитајте за да дознаете повеќе за казина во живо и како да го најдете најдоброто казино во живо во Грција што одговара на вашите потреби.

Најдобрите Live Casino во Грција

Бонуси

Прикажи повеќе.. >

Методи за депозит

Прикажи повеќе.. >
За Грција

За Грција

Грција, земја која официјално и дипломатски е позната како Република Грција, се наоѓа во Југоисточна Европа. Во 2018 година официјалниот број на население беше 10,7 милиони, со Атина како нејзин најголем град и главен град на земјата. Грција има и најдолго крајбрежје во медитеранскиот басен, а на нејзината територија опфаќа огромен број острови, од кои 227 се населени.

Опсегот на игрите во грчките казина се рангира исто како и секој друг добро развиен пазар за коцкање во живо. Секое казино во живо нуди огромна разновидност на игри на своите играчи. Најдобрите онлајн казина во живо во Грција се појавија како многу добар начин вистински да ја доживеете возбудата од вистинските казино игри без да го напуштите софата.

За Грција
Казина во живо во Грција

Казина во живо во Грција

Обемот на игрите во грчките казина се рангира исто како и секој друг добро развиен пазар за онлајн коцкање. Секое казино во живо нуди огромна разновидност на игри на своите играчи. Грција онлајн казино игри во живо се појавија како многу добар начин вистински да ја доживеете возбудата од вистинските казино игри без да го оставите софата.

Сите од врвните казина во живо во Грција имаат дел за дилер во живо каде играчите можат да играат против дилери и исто така да комуницираат со други играчи. Сето ова се пренесува во живо од студиа за игри како Net Entertainment и Evolution. Казино игрите во живо може да се играат од кој било уред, тие се погодни за мобилни телефони, така што не е важно дали играчите користат паметен телефон со Android, iOS или Windows, па дури и таблет.

Казина во живо во Грција
Историја на коцкањето во Грција

Историја на коцкањето во Грција

Коцкање во раните денови
Коцкањето во Грција започнало во античкиот период, каде што луѓето имале свои начини на обложување. Игрите обично се засновале на фрлање коцки и фрлање парички. Постојат некои извори кои тврдат дека играта на покер започнала во Античка Грција, но нема цврсти докази за ова тврдење.

Најстарото казино во Грција наводно било изградено во Лутраки на почетокот на 20 век. Што се однесува до модерните казина, повеќето од нив се многу луксузни претпријатија каде играчите можат да ги стават своите облози на високо ниво на удобност.

Лесен пристап

Играчите во Грција можат лесно да пристапат до цела разновидност онлајн казина од странски оператори. Сепак, тоа е еден вид сива зона, бидејќи грчките регулатори и судовите во Европа поставија сосема различни мислења за законитоста на онлајн коцкањето во Грција. Во моментов, во Грција има девет активни, лиценцирани казина. Сите тие се базирани на копното на земјата и на грчките острови Сирос, Родос и Крф.

Коцкањето во Грција е дозволено само во казина со валидна лиценца, не е дозволено на ниту еден јавен простор. ОПАП (англиски: Грчка организација за фудбалска прогноза) ја имаше целата моќ во сите форми на коцкање од своето раѓање во 1958 година. И покрај целиот овој притисок и процесот на приватизација, ОПАП успеа да ја врати контролата врз сите видови на коцкање во казино до 2030 година.

Коцкање во денешно време во Грција

Една тема која сè уште предизвикува многу жестоки дискусии во Грција е коцкањето преку Интернет. ЕУ постојано ја обвинуваше Грција за корупција и кршење на правото на ЕУ кога е во прашање коцкањето во живо. Јасно е дека онлајн казината кои работат или планираат да влезат на грчкиот пазар за коцкање се преоптоварени со регулативи.

Но, бидејќи интересот за коцкање е голем кај грчките играчи, може да се каже дека вреди. Како што споменавме претходно, коцкањето отсекогаш било исклучително популарно во Грција и се развива со појавата и развојот на коцкањето во живо и мобилниот телефон.

Регулативите малку се олабавија, но сè уште има огромни давачки од даночните политики, така што би можело да помине некое време пред грчките играчи да добијат цела разновидност на оператори да изберат каде да ги стават своите облози. Во моментов се чини дека од големиот интерес најмногу профитираат странските оператори, бидејќи на пазарот веќе се појавија многу меѓународни казино брендови.

Историја на коцкањето во Грција
Иднината на живите казина во Грција

Иднината на живите казина во Грција

Иднината на живите казина во Грција е, во најмала рака, неизвесна. Очигледно е дека земјата има турбулентна историја со легализацијата на онлајн коцкањето, но се чини дека работите неминовно одат во добра насока.

Монополот на ОПАП во моментов не е толку силен како порано, што може да се препише на огромниот притисок на ЕУ и грчките играчи. Што се однесува до иднината, очигледно е дека грчките играчи сакаат да ставаат облози и, како и секоја друга развиена земја, сакаат целосно да ги искористат можностите за коцкање преку Интернет, па затоа во комбинација со дополнителен притисок од ЕУ, треба да очекуваме законодавството да биде уште повеќе омекнат и прилагодени на потребите на грчкиот пазар за коцкање.

Иднината на живите казина во Грција
Дали казината се легални во Грција?

Дали казината се легални во Грција?

Коцкањето во Грција е дозволено само кога се случува внатре во кое било казино, но не и надвор од овие установи. Во моментот, во Грција има 10 регулирани казина, при што огромното мнозинство од нив се наоѓаат на грчките острови - особено Родос и Крф, бидејќи овие острови се познати и како исклучително атрактивни туристички дестинации во земјата.

Надзорот, мониторингот и контролата на операторите со коцкање на територијата на Грција ги врши административно тело наречено Грчка комисија за игри (HGC), која има 9 членови директно избрани од Министерството за финансии.

Казина во живо

Што се однесува до казина во живо, важно е да се напомене дека компанијата во грчка сопственост ОПАП има целосен монопол на сферата на онлајн казино во живо до 2030 година. Како и да е, грчките играчи можат да се коцкаат во цел број странски оператори кои ги оптимизирале своите веб-страници во грчки јазик како и англиски. Облозите поставени во овие казина се прифаќаат во евра и американски долари.

Според грчкиот закон, на операторите не им е забрането да аплицираат за лиценца за онлајн казина во живо на територијата на земјата, но како што е претходно наведено, монополист во таа област е ОПАП. ЕУ постојано врши дополнителен притисок овој монопол да биде подобро регулиран и полегален, па затоа законот во Грција мора да се менува за да биде во согласност со барањата на ЕУ.

Регулатива Закони и органи

Секоја област на коцкарска дејност е регулирана со Законот 4002/2011. Овде се поставени сите правила и услови според кои е дозволено да ги нудат сите коцкарски услуги од операторите на коцкање во земјата. Надзорот и контролата на коцкарските активности ги врши независното, административно тело наречено Грчка комисија за игри на среќа, во кое учествуваат 9 членови директно избрани од министерот за финансии.

Откако беше донесен Законот за коцкање од 2011 година, сите странски оператори беа подобни за лиценцирање. Но, не голем број од таквите оператори покажаа подготвеност да отворат казино во Грција, бидејќи, прво, нема јасна процедура за лиценцирање, а грчката влада остро ја критикуваше даночната стапка од 30% за странските оператори.

Дали казината се легални во Грција?
Омилени игри во живо на грчките играчи

Омилени игри во живо на грчките играчи

Како и во секоја земја и платформа со највисоко рангирање низ светот, разновидноста на игри со кои располагаат играчите е огромна. Некои од достапните игри се:

Игри со дилери во живо

Игрите со дилерите во живо се многу забавни и се во пораст во Грција, исто како и во остатокот од светот. Некои од игрите со дилер во живо се:

  • Бакара
  • Рулет
  • Бакџек

Тие се целосно нов концепт на игри што се чини дека ќе бидат најомилени на играчите во блиска иднина.

Сите добри оператори со рангирање имаат дел за игри во живо за мобилни телефони, така што играчите можат да уживаат во овие игри каде и да се. Игрите се оптимизирани и за секој оперативен систем, без разлика дали е iOS, Android или Windows.

Омилени игри во живо на грчките играчи
Врвни провајдери на софтвер

Врвни провајдери на софтвер

Секој играч кој сака да пристапи до одредена веб-страница на казино во живо, прво ќе ја провери листата на даватели на игри, и со право. Законската регулатива е сè уште малку непријатна кога е во прашање онлајн коцкањето, но добрите оператори соработуваат со даватели на игри како што се:

Бидејќи сите овие се добро воспоставени даватели на игри, тие се партнери само со лиценцирани оператори на казино во живо. Токму затоа на играчите секогаш им се советува да ги ставаат своите облози на лиценцирани сајтови за да избегнат какви било измами. Бидејќи игрите со дилери во живо се многу популарни меѓу грчките играчи, Evolution Gaming се појави како најпрефериран давател на игри, бидејќи несомнено ги нуди најдобрите игри со дилери во живо.

Врвни провајдери на софтвер
Најпосакувани бонуси за казино во Грција

Најпосакувани бонуси за казино во Грција

Грчките казина обезбедуваат прилично стандарден сет на бонуси на нивните играчи: бонуси за добредојде, бонуси без депозит, промоција на нови игри и карактеристики на казино и така натаму. Сите овие бонуси можат да бидат подеднакво корисни, но само доколку играчите успеат да ги исполнат барањата поставени од казиното. Сè додека играчите не го сторат тоа, овие бонуси нема да бидат подобни за користење.

Бонус за добредојде

Бонус за добредојде е стандарден бонус што им се дава на новите играчи на страницата за казино во живо и играчите можат да го побараат во секое одбрано казино во живо. Обично покрива 100% од првиот депозит на играчите. Грчките онлајн казина во живо имаат прилично пристојни бонуси за добредојде или за пријавување за сите нови играчи, а голем број од нив можат да им обезбедат на играчите повеќе од 100 $ дополнителни средства при уплатата на првиот или почетниот депозит.

Најдобрите грчки казина во живо исто така обезбедуваат брзо повлекување на е-паричници и картички. Како што е обично познато, добра, доверлива страница мора да може да обработи одредени барања за плаќање и да дистрибуира средства на сметките на играчите во рок од 24 до 48 часа.

Поврат на готовина

Конечно, познато е дека нудат казина во живо во Грција враќање на готовина опции за нивните играчи, и традиционално ова е прилично добар начин за задржување на играчите со нудење мала количина од нивните потенцијални добивки назад на нивните сметки.

Како да ги барате овие бонуси

Логичното прво барање за барање бонус во кое било казино во живо е дека играчот треба да биде регистриран на нивната страница со одредена документација потребна што докажува дека играчот не е малолетен.

Бонусите за добредојде може да се бараат само еднаш - при регистрација на играчите и првиот депозит. Бонусите за враќање на готовина обично имаат минимален и максимален износ што може да им се врати на играчите. Овие бонуси не се навистина комплицирани за користење и разбирање, сè што му треба на играчот за почеток е да игра игра со дилери во живо за да се квалификува за овој тип на бонус.

Вреди да се напомене дека покрај овие бонуси, одредени казина во живо може да изберат да понудат нешто уникатно во одредени делови од годината/месецот и така натаму, така што би можело да биде корисно ако нивните промоции редовно ги проверуваат играчите.

Најпосакувани бонуси за казино во Грција
Начини на плаќање во Грција

Начини на плаќање во Грција

Широко е прифатено меѓу играчите кои уживаат во казина во живо ширум светот дека јасен показател дека се пријавуваат за добро онлајн казино во живо се видовите на начини за плаќање обезбедуваат. Начините на плаќање се еден од првите знаци за квалитетот и доверливоста на одредено казино во живо. Кога тоа онлајн казино во живо нуди цела разновидност на начини на плаќање, тоа е знак дека тој оператор има работа со многу голема база на клиенти, а најголемите финансиски и платежни компании имаат целосна доверба во тој оператор.

Грчките казина во живо нудат сигурни депозити и повлекувања од кредитни картички, е-паричници, а исто така и припејд трансфери со картички. Некои од најдобрите начини на плаќање во Грција се:

Евалетите се покажаа како најдоверливи меѓу играчите бидејќи, иако може да наплатат одредени мали трансфери, тие ги обезбедуваат најголемите безбедносни карактеристики од сите горенаведени опции за плаќање. Повлекувањата и депозитите се обично брзи.

Помалку популарни начини на плаќање во Грција

Начините на плаќање кои се покажаа како малку помалку прифатени од грчките играчи се EntroPay и WebMoney. Играчите сакаат да одат со горенаведените, добро воспоставени начини на плаќање и опции за нивните трансакции.

Криптовалутата е нешто што е прифатено во одредени казина во живо ширум светот, но сè уште не е добро развиен како начин на плаќање во Грција, бидејќи пазарот е сè уште прилично нов и сè уште прилично турбулентен, но можеби играчите можат да очекуваат сето ова да се промени во блиска иднина.

Начини на плаќање во Грција

Најчесто поставувани прашања

Се што треба да знаете за казината

Дали онлајн коцкањето е легално во Грција?

Да, коцкањето преку Интернет е легално во Грција, иако тоа не било отсекогаш така, бидејќи грчките влади ставаат чести измени на законот за коцкање. Неколку огромни оператори како Betfair и William Hill се меѓу лиценцираните компании кои обезбедуваат онлајн казино игри во Грција.

Дали има бонуси што играчите можат да ги бараат во овие казина во живо?

Да, сите грчки казина имаат голема листа на бонуси за нивните играчи – Бонус за добредојде, кој обично го покрива првиот депозит; Бесплатни вртења, кои може да се користат на одредени слотови кога играчот се најавува во ново казино; Награди за лојалност, што им овозможува на веќе регистрираните играчи да заработат дополнителни пари кога ќе депонираат.

Кој го регулира пазарот на коцкање?

Коцкањето во Грција е регулирано, надгледувано и контролирано од независен административен орган кој е познат како Грчка комисија за игри на среќа (HGC). Тие ја регулираат секоја коцкарска активност на територијата на Грција. Секој оператор кој сака да започне со работа во Грција треба да се обрати до ова тело за соодветната лиценца.

Кои се најпопуларните начини на плаќање во Грција?

Поради фактот што Грција е пазар каде што влегле одредени големи оператори, како што се Вилијам Хил и Бетфер, играчите можат да избираат од најдобрите достапни начини на плаќање, како што се е-Паричници, картички и трансфери со припејд картички. Како што е случајот со сите други големи онлајн казина, Visa, Neteller, Skrill и Paysafecard се меѓу опциите со кои располагаат играчите.

Дали играчите можат да играат казино игри во живо на мобилен?

Да, онлајн казино игрите може да се играат од прелистувачот на мобилниот уред на играчот без потреба од преземање. Повеќето од операторите ја оптимизираа својата страница за да биде погодна за мобилни телефони, така што играчите можат да уживаат во овие игри во движење, каде било, сè што ќе им треба на играчите е стабилна интернет конекција. Играчите можат да уживаат во овие игри, без разлика на уредот - iPhone, iPad, Android, Windows или таблети.

Дали грчките играчи плаќаат даноци за добивки во казино во живо?

Да, бидејќи грчката влада бара од играчите да плаќаат данок од 15% за добивки кои се помеѓу 100$ - 500$. Добивките над тоа имаат данок од 20%. Данокот автоматски се одзема од добивките на играчот. Ако играчот освои помалку од 100 $, тогаш не се бара данок.

Која е законската возраст за коцкање на играчите на казино во живо?

Според грчкиот Закон за коцкање, кој беше усвоен во 2011 година, законската возраст за коцкање за играчите на онлајн казино е 21 година.

Дали е дозволено коцкање со Биткоин во Грција?

Во Грција нема конкретни закони или легислативи за коцкање со биткоин. ОПАП имаше силен монопол на онлајн коцкањето, а биткоин или било која криптовалута не беше дозволен. Сепак, во моментов легислативата за стекнување лиценца за коцкање во Грција е омекната, па конечно е можно операторите да понудат опции за онлајн казино за грчкиот пазар, па можеби може да се очекува дека во блиска иднина некои онлајн казина ќе започнете да прифаќате криптовалути.

Како да ги повлечете добивките од казино во живо во Грција?

Процесот на повлекување на добивките од кое било онлајн казино во Грција е прилично едноставен. Штом играчот ја има минималната сума што може да се повлече, може да се користи опција од делот на касата која вели „опција за повлекување“, по која играчот го избира начинот на плаќање и износот што треба да се повлече. Откако ќе се одобри, парите се испраќаат директно на сметката. Важно е да се напомене дека од играчот дефинитивно ќе се бара да ги достави документите за идентификација при првото повлекување од овој тип.

Дали покерот е легален во Грција?

Да, копнениот покер е легален во Грција и може да се игра во сите казина низ земјата (9 копнени казина на територијата на Грција). Што се однесува до онлајн покерот, тој до неодамна беше целосен монопол на ОПАП, но евидентно е дека тие не го искористија баш овој монопол и популарноста на играта, па не беа креирани веб-страници за покер.

Како и да е, грчките играчи можат да играат покер на огромен број странски веб-страници за онлајн покер, а играчите нема да бидат кривично обвинети за тоа бидејќи Судот на ЕУ во 2016 година пресуди дека тоа не е нелегална активност сè додека се случува во ЕУ. граници. Може да се очекува дека сега, бидејќи секторот за онлајн коцкање во Грција е легален и подобро регулиран, ќе има бројни грчки покер веб-страници во кои домашните играчи ќе можат да уживаат.