Броење карти во онлајн блек џек во живо

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
Fact CheckerClara McKenzieFact Checker

Блек Џек беше и ќе остане една од најиграните игри со карти и во онлајн и во физичките казина. Кога играте блек џек, треба да имате доволно среќа да ги добиете најдобрите карти и да освоите што е можно повеќе. Но, можете да ги зголемите вашите шанси за победа ако имате добра стратегија.

Постојат многу стратегии што можете да ги користите кога играте игри со карти онлајн. Еден од најпопуларните од нив е броењето карти.

Всушност, броењето картички е потешко да се користи во онлајн блек џек, наместо во физички казина. Сепак, сè уште е можно и може да ви помогне да земете благ предност над куќата.

Броење карти во онлајн блек џек во живо

Како функционира броењето картички?

Без разлика во кои игри уживате, блек џек или покер, секогаш можете да ги искористите предностите на броењето картички.

Оваа стратегија бара од вас да ги следите картите што веќе биле поделени и да ги запаметите. Кога ќе играте некое време и ќе влезете во броењето, лесно можете да одлучите дали следната рака ќе биде во ваша корист.

Чекор 1. Доделете вредности на поделените картички

Прво, играчот треба да ги гледа картичките и да ги распредели овие вредности за секој тип:

  • Ниски карти (2 до 6) = +1
  • Неутрални картички (7 до 9) = 0
  • Високи карти (А до 10) = -1 Пресметувањето карти исто така се нарекува „трчање броење“

Чекор 2. Пресметајте ја вистинската бројка

Сега, треба да креирате „вистинска бројка“ за да ги следите неколкуте палуби достапни во повеќето блек џек игри со вистински пари. За да ја направите конверзијата, поделете го бројот на трчање со преостанатите палуби. Можете да ги процените преостанатите палуби со гледање на чевелот. На пример, ако имате +9 трчање и проценката на палубата е 3, вистинското броење е +3.

Чекор 3. Знајте ја вашата предност

Следно, примени го „вистинското броење“ за да одредиш дали држиш раб над куќата. Еве како точното броење ја одредува предноста или недостатокот: -3 = 2,05% раб на куќата -2 = 1,53% раб на куќата -1 = 0,80% раб на куќата 0 = 0,42% раб на куќата +3 = 1,77% предност на играчот +2 = 1,17% предност на играчот +1 = 0,58% предност на играчот Запомнете дека поголемото точно броење ви овозможува да ризикувате повеќе со голема самодоверба.

Можноста за онлајн броење на картички за блек џек во живо

Додека онлајн живо блек џек користи вистински палуби на карти, тие се мешаат почесто отколку во традиционално казино. Ова им отежнува на играчите ефективно да бројат карти. Дополнително, многу онлајн казина во живо користат софтвер за откривање бројачи на картички и спречување нивно играње. Сепак, сè уште е можно да се користат стратегии за броење картички во онлајн блек џек во живо ако сте дисциплинирани и ги приспособувате вашите стратегии на онлајн форматот.

Стратегии за броење картички во онлајн блек џек во живо

Еве неколку совети кои ќе ви помогнат да имплементирате стратегии за броење картички во онлајн блек џек во живо:

Чувајте го едноставно

Држете се до основниот систем за броење картички како што е броењето Hi-Lo. Овој систем е лесен за учење и имплементација и ќе ви даде добра идеја за тоа кога палубата е во ваша корист.

Вежбајте

Вежбајте да броите карти дома пред да играте онлајн блек џек во живо. Има многу достапни онлајн симулатори кои можат да ви помогнат да ги подобрите вашите вештини.

Прилагодете го вашето обложување

Кога палубата е во ваша корист, зголемете го вашиот облог. Кога палубата е против вас, намалете го вашиот облог. Ова ќе ви помогне да ги максимизирате вашите добивки и да ги минимизирате вашите загуби.

Обрнете внимание на играта

Останете фокусирани на играта и избегнувајте да ви го одвлекува вниманието. Гледајте за промени во однесувањето на дилерот и обрасци во картите со кои се занимаваат.

Ризици и награди од броење картички во онлајн блек џек во живо

Броењето карти може да им даде предност на играчите во однос на куќата, но исто така носи ризици. Еве неколку потенцијални ризици и придобивки што треба да се земат предвид:

Награди

  • Зголемени шанси за победа
  • Попрецизни одлуки за обложување
  • Способност да се искористат поволните ситуации

Ризици

  • Откривање преку онлајн казина во живо и можна забрана
  • Правни последици во некои јурисдикции
  • Потребно е значително време и напор за совладување

Заклучок

Генерално, броењето карти секогаш ќе биде полесно да се спроведе ако играте во копнено казино. Како и да е, оваа стратегија ќе функционира добро дури и онлајн ако ја практикувате доволно и најдете добро казино за да го направите тоа.

Ви препорачуваме да започнете со блек џек маси со помалку палуби во игра, што ќе ја направи вашата работа едноставна.

Што е броење карти?

Броењето карти е стратегија што играчите ја користат во игрите со карти за да ги следат поделените карти. Мора да доделите нумеричка вредност на секоја картичка, па кога играта ќе продолжи, можете да знаете дали следната рака ќе биде во ваша корист или не.

Можете ли да броите карти во блек џек со дилер во живо?

Да, можно е да се бројат картичките во блек џек со дилер во живо. Сепак, онлајн казината користат софтвер за откривање бројачи на картички и може да ги забранат играчите за кои е откриено дека ја користат оваа стратегија.

Дали бројот на картички работи во живиот блек џек?

Броењето на картички може да им даде на играчите предност пред куќата во живиот блек џек. Сепак, тоа не е целосно докажана стратегија и бара значителна количина на пракса и дисциплина за да биде ефективна.

Дали е лесно да се бројат картичките во онлајн блек џек во живо?

Пребројувањето на картичките е потешко да се изврши во онлајн казина во живо отколку во копнените. Но, ако вежбате доволно, сепак можете да го направите да функционира и да се обидете да ја преземете предноста над куќата.

Добрите и лошите страни на онлајн блек џек во живо

Добрите и лошите страни на онлајн блек џек во живо

Секој љубител на коцкање е свесен за фактот дека блек џек има еден од најдобрите шанси од сите казино игри. Ако имплементирате стратегија за оваа игра, можете дури и да добиете мала предност пред казиното.

Онлајн Блек Џек во живо наспроти Традиционалниот Блек Џек

Онлајн Блек Џек во живо наспроти Традиционалниот Блек Џек

Во текот на изминатите неколку години, онлајн казината во живо станаа новото нормално меѓу љубителите на онлајн обложувањето на глобален опсег. Но, сепак, има некои од вас кои сакаат да играат во копнени казина.

Онлајн Во живо Блек Џек Совети и трикови

Онлајн Во живо Блек Џек Совети и трикови

Блек Џек е една од најиграните игри со карти на глобално ниво. Во денешно време, со растот на онлајн казината, можете да уживате во блек џек користејќи го вашиот десктоп компјутер или дури и паметен телефон.

Сите за онлајн живи дилери на Блек Џек

Сите за онлајн живи дилери на Блек Џек

Ако сакате да играте блек џек онлајн, веројатно сте слушнале за табели со дилери во живо. Тие табели се совршени доколку сакате да играте пореалистична верзија на играта, наместо роботските што се нудат во редовниот дел на казино.