Како да ги идентификувате и победите измамниците во живо преку Интернет

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
Fact CheckerClara McKenzieFact Checker

Покер со дилер во живо е возбудлива игра која може да понуди многу возбудувања и можности за големи победи.

Сепак, некои играчи не се подготвени да играат според условите и да пробуваат различни начини да мамат. Се разбира, ова е многу тешко да се случи бидејќи казината ги користат најновите технологии за да добијат заштита од измамници, но секогаш треба да бидете свесни за таа можност.

Во овој водич, ќе разгледаме некои од најчестите знаци за фаќање измамници во онлајн покер во живо и како да ги пријавите на страницата за коцкање.

Како да ги идентификувате и победите измамниците во живо преку Интернет

Знаци на мамење во покер со дилер во живо

 • Невообичаени победнички серии: Ако некој од вашите противници има многу необична победничка серија, тие може да бидат внимателни за мамење. Јасен знак за тоа може да биде ако играчот освои повеќе раце по ред кога нема веројатност да победи. Ако имаш полна куќа и тој те тепа, тие „блиски повици“ се случуваат повеќекратно.
 • Постојана победа и покрај слабата игра: Ако играте против неквалификуван играч, но тој постојано победува, можеби ќе најде начин да мами.
 • Секогаш одвојувајќи го истото време за да донесете одлука: Ако некој играч го одвојува истото точно време за да донесе одлука, тој може да користи некои алатки за мамење.
 • Партнерство со друг играч за изневерување: Ова е тешко да се фати, но ако двајца играчи играат заедно, тоа ќе биде спротивно на условите на кое било казино.

Како да пријавите сомнително мамење во покер со дилер во живо

Ако се сомневате дека некој изневерува жив дилер покер, од суштинско значење е да го пријавите кај соодветните органи. Постојат неколку начини да го направите тоа.

 • Документирајте го секое сомнително однесување: Кога ќе фатите измамник, треба да го запишете или да го снимите дејството за да го испратите до претставниците на страницата за казино.
 • Соработувајте со истрагата: Кога ќе започне истрагата, треба да соработувате за да може измамникот да биде казнет.
 • Контактирајте го релевантниот орган за коцкање: Ако страницата за казино не го сфатила случајот сериозно, секогаш можете да контактирате со органот за коцкање за да го обработи тоа.

Најдобри начини да се заштитите од измамници со покер дилери во живо

Иако не е секогаш можно да се спречи изневерувањето во покер со дилер во живо, постојат чекори што можете да ги преземете за да се заштитите од потенцијалните измамници.

 • Внимавајте на знаците на изневерување: Може да бидете еден чекор понапред со тоа што сте запознаени со вообичаените знаци на мамење на маси за покер со дилер во живо.
 • Играјте во реномирани казина: Секогаш играјте во доверливи онлајн казина во живо со цел да се заштитите од покер измамници.
 • Бидете внимателни и внимавајте на однесувањето на другите играчи: Внимавајте на какво било сомнително однесување или невообичаени обрасци на онлајн покер измами. Еден од најчестите обрасци што може да укаже на измамник е кога тој означува одредени картички за да добие повеќе информации за идните зделки.
 • Не откривајте премногу информации за вашата рака: Ако има измамник на масата, не треба да споделувате никакви детали за вашите покер раце или вашите лични податоци.
 • Избегнувајте играње со сомнителни играчи: Ако се посомневате за некој на вашата маса, треба да ја напуштите таа онлајн просторија. Ако не можете да фатите измамник, најдобро е да седите на друга маса.

Заклучок

Во денешно време, доверливите покер страници ги користат најновите технологии за да се заштитат себеси и вас од измамниците. Сепак, има некои нечесни играчи кои сè уште наоѓаат начини да ги прекршат правилата. Значи, ако седнете на маса со сомнителен противник, бидете свесни за знаците на мамење во покер и обидете се да го пријавите.

Дали има измамници во онлајн покер во живо?

Мамењето може да се случи во онлајн покер во живо и покрај употребата на софтвер против мамење и генератори на случаен број. Методите вклучуваат користење ботови, хакирање и договарање со други играчи.

Како можете да препознаете дали некој изневерува на покер со дилер во живо?

Знаците на мамење во покер со дилер во живо вклучуваат постојани победи и покрај слабата игра, невообичаени победнички серии, секогаш одвојување на истото време за да се донесе одлука и партнерство со друг играч за изневерување.

Кои се примерите на мамење во покер со дилер во живо?

Примери за изневерување во онлајн покерот вклучуваат користење електронски уреди, обележување картички, менување картички, натрупување на палубата, сигнализирање на партнер и дослух.

Како казина во живо се справуваат со измамниците?

Казината во живо може да започнат истрага и да ги прегледаат снимките од надзорот или други докази. Измамниците може да бидат забранети и да се преземат правни мерки. Казината може да се мешаат почесто или да користат автоматски мешалки за да спречат мамење.

Разбирање на рацете и шансите за онлајн покер во живо

Разбирање на рацете и шансите за онлајн покер во живо

Оние кои редовно играат покер веројатно се запознаени со различните покер раце, како што се кралскиот флеш, стрејт флеш и целосната куќа, бидејќи секоја од нив е многу честа појава.

Совети и трикови за онлајн покер во живо

Совети и трикови за онлајн покер во живо

Со оглед на тоа што сајтовите за онлајн казино собираат се повеќе обложувачи на глобално ниво, покерот во живо стана достапен за доста играчи.

Управување со Tilt во онлајн покер во живо и почитување на бонтон на играта

Управување со Tilt во онлајн покер во живо и почитување на бонтон на играта

Онлајн покерот е една од најиграните игри со карти на казино сајтовите. Тоа бара од вас не само среќа, туку и вештина. Сепак, како и секоја друга форма на покер, онлајн покерот во живо има свои правила за бонтон и може да биде под влијание на навалување.