Зошто играчите го сакаат змеј тигар

Dragon Tiger

2020-11-28

Змеј тигар е игра која најмногу ги привлекува азиските играчи во физичките казина. Меѓутоа, кога се игра онлајн, постои можност да уживате во оваа брза акциона игра и исто така казино во живо верзија на змејот. Тоа е многу поволно. Кога ова игра се игра, а потоа ја играте со сет од обични шпил карти. Се користи помеѓу шест до осум палуби во чевел. Во него, играчите нема да играат против дилерот. Тоа е многу слично на бакара и играчите ќе изберат која рака ќе добие највисока карта.

Зошто играчите го сакаат змеј тигар

Основни правила и како се игра Dragon Tiger

За да уживаат во оваа игра, играчите ќе мора да ги стават своите облози со вистински пари на Змејот или Тигарот. Потоа ќе треба да почекаат додека дилерот во живо не ги стави картичките на масата, и двете свртени нагоре и тоа значи дека тие ќе бидат откриени. Сите асови се всушност ниски карти и ако двете места добијат карта со иста вредност, тогаш раката е нерешена и куќата ќе мора да преземе половина од секој ставен облог. Нема посебни правила и не се потребни вештини за да се игра змеј тигар. Играчите треба само да погодат кое е местото што ќе ја добие највисоката карта, што е наједноставната работа.

Какви потези имаат играчите

Играчите немаат многу потези кога додека играат дилер во живо змеј тигар и можат да се обложат на змејот или тигарот сплит. Оној со најголема картичка ќе победи и исплатата ќе се изврши соодветно. Има дури и нерешени облози што играчите можат да ги стават ако резултатот од картите е еднаква вредност. Исплатата за овој облог е всушност 8:1, исто како и во бакара. Сепак, облозите со вратоврски им нудат на казината огромна предност од 32,7%, па затоа е подобро да се избегне овој облог.

Во оваа игра може да се стават и големи и мали облози и играчите ќе се обложуваат дали Змејот или Тигарот ќе бидат Големи, над 7 или Мали, под 7. Меѓутоа, овој тип на облог ќе се изгуби ако едното место е 7 .

Костум облози и стратегии

Има уште еден облог што можете да го ставите на тигарот змеј и тој се нарекува облог за костум. Со него, облогот ќе треба да плати 3:1 ако се избере точен костим. Играчите ќе ја изберат раката на змејот или тигарот и исто така ќе погодат која ќе одговара на картичката. Како и на другите облози во оваа игра, дилерот ќе ги земе облозите на играчите ако се открие 7.

Постојат некои стратегии што може да се користат кога играте жив тигар со змеј. Можно е да се бројат картичките, на пример, како во блек џек, но бидејќи се користат минимални картички во секоја рака, ова е нешто многу тешко да се направи. Играчите имаат предност ако бараат казино со жив дилер, Dragon Tiger, кој користи чевли со 6 палуби, бидејќи тоа значи дека се играат помалку карти, што овозможува броење карти и избирање на вистинските облози на масата. Кога станува збор за облозите за одговарање, играчите треба да гледаат кој одговара во играта за секоја рака. Ако 3 од 4 костуми се појавуваат почесто од еден, тоа е дефинитивно одлично време да се обложите на тој костум, што ќе ги зголеми шансите за победа на овој страничен облог.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести