Вести

September 12, 2019

Како да победите во Texas Hold'em Poker

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Тексас Холдем е популарна покер игра која бара искуство. На играчите им требаат стратегии и тактики за да бидат поефикасни во играта. Стратегиите се долгорочни планови кои влијаат на позитивен исход, додека тактиките се краткорочни потези што играчот ги прави додека е во густата игра.

Како да победите во Texas Hold'em Poker

Изборот на вистинската стратегија е од суштинско значење за играч кој сака да победи во Тексас Холдем. На играчите им треба добро разбирање за тоа како функционира дадената стратегија и се држат до неа во текот на играта. Тактиката, од друга страна, може да се користи по случаен избор како што е соодветно, во зависност од тоа како се одвива играта.

Стратегии за употреба

Почнувањето со отворање раце е докажана стратегија. Покрај тоа, мора да се земе предвид и позицијата, додека играчот одлучува со кои раце ќе игра. Почетната рака може да се прошири како што играчот се приближува до копчето, но само откако ќе се земе предвид бројот на играчи во играта.

Играчите исто така мора да научат како да ги големината на облозите, за да ги минимизираат нивните загуби. Едноставен совет што треба да се следи е да се земе линијата на стандардното подигање пред флоп. Ова ќе му помогне на играчот да избегне несакан лабав повик. Учењето на некои напредни концепти ќе му помогне на играчот да знае како подобро да ги големината на облозите.

Оценување на противниците

Освен проверка на говорот на телото, играчите можат да користат неколку начини за да ја проценат способноста на противникот. Проверката на големината на оџакот е добар пример. Играчите со големи стекови обично се релативно полабави со нивните облози и повици. Колку претпазливо играат другите играчи и забележувањето на повиците што ги упатуваат, се начини за оценување на противниците.

Играчот може да каже дали нивните противници се искусни, со проверка кога ќе го објават големиот слеп. Ако го направат тоа пред да дојде редот, веројатно се вознемирени, неискусни играчи на играта. Ова важи кога противникот ќе повика пред првиот голем слеп и по покачувањето од играчот пред него.

Основни вештини

Блефирањето е основна вештина која играчот на покер од Тексас Холдем мора да ја совлада за да ги подобри своите шанси. Тоа вклучува играч кој ги мами противниците да помислат дека има подобра рака од она што всушност ја има. Постојат различни техники кои играчот мора да ги комбинира за да може успешно да блефира.

Подигнувањето е уште една суштинска вештина што играчот треба да ја научи. Тоа вклучува знаење кога да се подигне и колку да се подигне. Играчот треба да освои повеќе пари ако има повеќе пари на масата, поради што подигањето е од суштинско значење. Исто така, помага да се избркаат некои противници ако играчот има добра рака.

Најнови вести

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање
2023-11-02

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање

Вести