Митови за рулет

Вести

2019-09-12

Рулетот е несомнено една од најпопуларните казино игри. Името на играта, рулет, е француски збор што значи мало тркало. Играта е поврзана со многу митови. Голем дел од овие митови потекнуваат од она што е прикажано во филмовите, логичките заблуди и ирационалните суеверија.

Митови за рулет

Рулетот е игра на шанси и шанси. Играчот треба добро да ги разбере овие два концепта за да ужива во акцијата и да победи. Да се биде упатен многу им помага на играчите да ги разоткријат повеќето митови и заблуди поврзани со играта. Подолу се дадени некои од вообичаените митови.

Идната веројатност се определува со минатите перформанси

Размислувањето дека минатите перформанси може да ја диктираат веројатноста за следниот натпревар е веројатно најчестиот мит за рулет. Митот се заснова на логиката дека ако некој број се појавува неколку пати, помала е веројатноста да се појави на следните вртења.

Овој мит често резултира со принудување на играчите да донесат избрзани одлуки кои не може да се оправдаат со шансите. Вистината е дека шансите да се појави дадена боја или број се исти, секогаш кога ќе се врти тркалото на рулетот. Ова е случај без оглед на исходот од претходните вртења.

Играчот може совршено да ја заштити таблата

Некои играчи мислат дека можат ефективно да ги заштитат позициите со ставање на неколку различни облози за време на едно вртење. Овој мит е информиран од фактот дека исходот од еден облог не може да им наштети на нивните шанси или сума за добивка. Во голема мера, резултатот само ќе го одреди износот на профитот.

Во реалноста, речиси е невозможно да се намали работ на куќата во рулет. Тоа е повеќе како играње неколку вртења во исто време, што не ги подобрува шансите на играчот за долгорочна победа. Играчот може да изгуби пари многу побрзо, во зависност од стратегијата за заштита што ја користат.

Невозможно е да се победи големо на рулет

Мнозинството играчи на рулет ја делат идејата дека можат да освојат значителни суми на пари, но не и суми што ќе го променат животот. Спротивно на тоа, можно е да се добие голема победа на рулет, иако играчите имаат променливи како што се веројатностите и работ на куќата со кои треба да се борат.

Кога играте еден број, шансите играчот да слета 36 пати повеќекратно се 1 во 37. Во зависност од вложениот влог, добивките во таков случај може да бидат доста значајни. Екстремно високите ролери можат да заработат милиони со само едно вртење, особено кога ги користат вистинските стратегии.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести