Вести

September 12, 2019

Преглед на Twisted 21

Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher

Twisted 21 е најновата варијанта на блек џек што се појави на гејмерската сцена. Оваа игра за прв пат беше објавена на 7 јули 2018 година, кога за прв пат беше пробна во Рио Лас Вега. Сепак, Twisted е нешто поразличен од класичните блек џек игри во некои аспекти. Како такви, љубителите на блек џек се во вистинско уживање.

Преглед на Twisted 21

Оваа игра е нова и за играчите и за шефовите на боксот. Ова значи дека е лесно да се погрешно разбрани некои правила на оваа игра. Следствено, играчите се охрабруваат да одвојат малку време и да ги научат правилата на оваа игра и исплатите пред да почнат да играат за вистински пари, за да ги подобрат своите шанси да уживаат во играта.

Игра Twisted 21

Оваа игра користи една палуба со 52 карти. На играчите им се делат пет карти. Од овој сет, две карти се делат свртени нагоре, додека преостанатите три карти се делат свртени надолу. Дилерот сам се подава со пет карти, но за разлика од играчите, само една од нивните карти е свртена нагоре.

Ако дилерот има десетка или кец на десетка, тие потоа ја проверуваат својата прва карта за блек џек. Добитниот блек џек плаќа шест до пет. Но, ако ниту дилерот ниту играчите немаат блек џек, тогаш тие би можеле да размислат за удар, застанување или двојка за првиот сет на карти што ќе им бидат дадени.

Други аспекти на играта

Вреди да се напомене дека разделувањето не е дозволено под Twisted 21. Ако играчот избере да оди на удар или двојник, тој или таа треба само да ги соопшти своите намери со дилерот. На играчите им е дозволено да погодат рака со пет карти, позната и како рафал.

Ако играчот не пукне, од дилерот се очекува да погоди додека тој или таа не добие цврсти 17, меки 18 или пет карти. Идеално, извртените облози од 21 се решаваат исто како и со стандардниот блек џек. Во случајот со обетката 21, табелата ги користи петте картички на играчот за да одлучи за плаќањето.

Варијанти на правила

Дилерот во Twisted 21 се занимава со играта според различни правила. Правилата на основната игра се доста елаборирани. Сепак, картичките на решетката се донекаде збунувачки, особено кога станува збор за бонуси за обетка. На пример, кога е погодно време да се игра висок пар, бонус за обетка или и двете?

Играчите на „Twisted 21“ имаат слобода да ја играат основната игра или 21-от дел од играта, а во исто време да ги користат сите пет за бонусот за нитни. Врз основа на некои анализи, поставувањето на 21 облог и дава на куќата релативно помала предност во споредба со страничниот облог Twisted Stud.

Поблизок поглед на Twisted 21 - Нова варијанта на Блек Џек

Оваа статија анализира и објаснува различни аспекти на новата варијанта на блек џек, Twisted 21, која беше лансирана и пуштена на проба во Рио Лос Анџелес.

About the author
Nathan Williams
Nathan Williams

Натан „КивиКинг“ Вилијамс внесува допир на шмек на киви во глобалната казино арена во живо. Помешајќи го неговиот аналитички ум со заразната страст за играта, тој создава содржина што води, информира и забавува.

Send email
More posts by Nathan Williams

Најнови вести

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање
2023-11-02

Оптимизирајте го вашето здравје со редовно вежбање

Вести