Станете подобар играч на Mahjong

Вести

2020-04-22

Со само неколку дена во оваа игра, играчот може да направи некои прилагодувања и подобрувања. Mahjong е возбудлива игра за играње на онлајн и копнени казина. Но, коцкарите мора да учат од другите професионални играчи и да ги подобрат своите вештини. Почетниците треба да добиваат совети и да ги подобрат своите вештини за играње Mahjong.

Станете подобар играч на Mahjong

Избегнувајте го нагонот за одвојување плочки

Кога играте на Mahjong, поединецот мора да ги држи плочките заедно. Нивното раздвојување ќе му понуди на противникот шанса да знае како играчот ги подредил своите плочки. Оттука, ќе биде тешко да се победи еден натпревар. Неопходно е да се преуредат плочките во групите Pungs, Kongs и Chows.

Концентрацијата на играчот мора да биде на бесплатни плочки

Повеќето плочки на Mahjong се блокирани меѓу 144-те плочки. Значи, коцкарите не треба да се грижат за нив. Но, тие треба да се фокусираат на бесплатни плочки за отстранување и совпаѓање. Тие исто така можат да играат кога има шанса да се совпаднат со плочки и да ја добијат играта.

Планира однапред

Во повеќето игри, играчите имаат добар резултат кога планираат. Луѓето ќе откријат дека во Mahjong, работите не се поинакви. Коцкарите мора да направат соодветни планови пред да ја играат оваа игра. Играчот треба да ги земе предвид последиците од секоја акција што ја презема. Критичкото размислување може да им помогне на играчите на Mahjong.

Откривањето на премногу плочки е ризично

Играчите кои ја сакаат оваа игра ја знаат важноста да ги задржат своите плочки без да ги информираат. Кога коцкар ќе ги покаже своите плочки, другите играчи во оваа игра ќе знаат што може да игра тој играч. Така, тие ќе ги користат плочките што ги имаат за да обезбедат играчот да ја загуби таа игра.

Јасен план за напад

Mahjong играта бара вешти и искусни играчи за да победат. Но, почетниците исто така можат да напредуваат во оваа игра и да добијат многу облози. Сè што им треба е да развијат јасен план за напад. Со добра стратегија, играчот може да нападне и да победи големи на Mahjong.

Играта Mahjong е интересна блиску до крајот

Внимавајте на сите плочки што другите коцкари ги отфрлаат. Играчот, исто така, мора да биде заинтересиран за плочката што ќе ја испушти. Може да се задржат уникатните плочки и да се отфрлат оние што другите веќе ги фрлиле. Преостанатите карти може да бидат доволни за да се убие играта.

Вежбањето може да направи совршени Mahjong играчи

Ако играчот е нов во оваа игра, редовното вежбање може да го подобри поединецот. Но, треба да се следат основните правила на оваа игра. Почетниците можат да ги користат овие совети дизајнирани да ги направат совршени Mahjong играчи. Тие можат да научат како да ги предвидат потезите на другите играчи.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести