Трикови што ги користат казината за да ги натераат коцкарите да продолжат да се обложуваат

Вести

2019-11-07

Има работи што може да изгледаат нормални во казината, но тие се маркетинг алатки. Тие се трикови за да се уверат дека коцкарите се обложуваат на нивната последна паричка.

Трикови што ги користат казината за да ги натераат коцкарите да продолжат да се обложуваат

Зошто казината користат чипови за коцкање наместо готовина

Наместо да користат готовина, казината користат чипови бидејќи чиповите имаат различни бои и полесно се препознаваат отколку парите. Сепак, тоа е само една причина за користење на чипови. Другата причина е психолошка, при што луѓето не би почувствувале значителна загуба доколку изгубат чипови наместо пари.

Луѓето им придаваат многу вредност на парите во споредба со чиповите. Затоа, казината претпочитаат луѓе кои се коцкаат со чипови наместо физички готовина, за да ги измамат луѓето да веруваат дека има помал ризик во коцкањето. Тоа е затоа што чиповите се безвредни, наспроти парите, кои никој не би сакал да ги гледа како исчезнуваат.

Зошто казината даваат бесплатни подароци

Секогаш има бесплатни подароци за коцкарите во казината. Овие подароци може да бидат во форма на храна или пијалоци, а во некои казина, тие обезбедуваат дури и бесплатно сместување. Ова е трик што го користат казината за да ги натераат коцкарите да мислат дека ги изедначиле загубите доколку загубат.

Бесплатна храна, пијалоци и сместување за коцкарите е исто така уште еден начин на кој казината ќе се погрижат играчите да не ги напуштат своите простории пред да стават облог на нивната последна паричка. Кога се пијани, луѓето имаат тенденција да се обложуваат повеќе, а кога стомакот им е полн, се чувствуваат удобно, па оттука остануваат подолго во казиното.

Зошто казината имаат светли светла и стимулирачки звуци

Не е случајно што повеќето казина имаат силни светла, стимулирачки звуци и музика. Тие светла и звуци се дел од измамите во казиното. Светлата светлина им овозможува на коцкарите удобно да се обложуваат бидејќи се чувствуваат сигурно. Ова е причината зошто казината имаат многу силни светла.

Стимулирачките звуци им даваат мотивација на коцкарите и ги тераат да мислат дека ќе победат за неколку минути. Ова ги тера да продолжат да играат. Добрата комбинација на силни светла и вистинскиот звук ги става коцкарите во вистинското расположение да продолжат да се коцкаат; оттука, казината го знаат овој трик и го користат за да се уверат дека играчите се обложуваат до нивната последна паричка.

Зошто казината имаат специфичен мирис

Мирисот го користат многу компании ширум светот за да ги разликуваат нивните производи. Исто така, казината создаваат уникатен мирис, така што коцкарите можат да го поврзат мирисот со нив. Оваа идеја има маркетиншка смисла бидејќи штом некое лице ќе го почувствува мирисот, тоа го потсетува на производот или местото.

Луѓето се поттикнати од сетилото за мирис и казината ја совладале уметноста да ги натераат играчите повеќе да се коцкаат со тоа што имаат специфични мириси за нивните казина. Откако лицето ќе влезе во казиното и ќе го препознае тој посебен мирис, неговиот ум им кажува што да прави следно; коцкање. И токму тоа го прават.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести