Aristocrat Gaming вели дека хакер пристапил до податоците на серверот на компанијата

Вести

2023-07-31

Benard Maumo

Aristocrat Gaming, провајдер на iGaming со седиште во Австралија, објави официјално соопштение за инцидентот со хакирање што се случи во јуни 2023 година. Според извештајот, компанијата вели дека хакер ја искористил новообјавената ранливост (нулта ден) во програмата за споделување датотеки од трета страна на компанијата (MOVEit ).

Aristocrat Gaming вели дека хакер пристапил до податоците на серверот на компанијата

За жал, водечкиот развивач на казино игри потврди дека криминалците пристапувале до податоците на неговиот сервер. Меѓу украдените податоци се и приватни информации кои им припаѓаат на вработените во компанијата.

Како фирма која ги поддржува највисоките морални и етички вредности, Аристократ игри сериозно ја сфаќа безбедноста и безбедноста на приватните информации. Следствено, компанијата презеде повеќе чекори за да се справи со ситуацијата откако ја откри.

Подолу се некои од чекорите преземени од Аристократ:

  • Веднаш по инцидентот, Аристократ ја поправи ранливоста на софтверот MOVEit.
  • Компанијата ги информирала релевантните органи за спроведување на законот, игрите и регулаторните тела за инцидентот.
  • Во соработка со независни специјалисти, Аристократ ги утврди украдените податоци пред да спроведе мерки за ублажување.
  • Компанијата ги информираше своите вработени ширум светот за инцидентот, нудејќи бесплатни услуги за мониторинг на кредити и заштита од кражба на идентитет.

Аристократ спроведе евалуација за да го утврди потенцијалниот ефект што инцидентот би можел да го има врз неговите операции. Резултатите од проценката покажуваат дека ризикот од штетно деловно влијание треба да биде низок доколку се воспостават соодветни стратегии за управување со ризик. Компанијата ја изрази својата посветеност да управува со инцидентот одговорно и ефективно за да ги заштити интересите на своите вработени, бизнисот и другите инволвирани страни.

Овој инцидент треба да биде повик за будење за операторите, добавувачите на софтвер и играчите на најдобрите казино сајтови во живо да го заштитат нивното онлајн присуство. За среќа, ги има многу совети за безбедност на податоците што играчите можат да ги користат за да ги заштитат своите казино сметки во живо од потенцијални закани.

Најнови вести

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET
2023-09-18

REEVO продолжува со импресивното трчање во 2023 година по потпишувањето на договорот со TVBET

Вести