Блек Џек

July 27, 2023

Споредување на меки 17 и тешки 17 во живо онлајн блек џек

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherRajesh NairResearcher

Во живиот онлајн блек џек, секоја рака е важна, а разбирањето на нијансите на различните комбинации на картички е клучно. Меѓу нив, Soft 17 и Hard 17 се издвојуваат како раце кои често ги збунуваат играчите, особено оние кои се нови во играта. Познавањето на разликата помеѓу овие две раце и како да ги играте може значително да влијае на вашата стратегија и, на крајот, на вашиот успех на масата за блек џек. Овој водич ќе истражува во сложеноста на Soft 17 и Hard 17, помагајќи ви да се движите низ овие ситуации со поголема самодоверба и стратешки увид во вашата следна блек џек сесија на дилер во живо.

Споредување на меки 17 и тешки 17 во живо онлајн блек џек

Што е Soft 17?

Soft 17 е рака во блек џек што вклучува Ас броен како 11 и дополнителни карти со вкупно шест. На пример, кец во комбинација со шест или кец со четворка и два. „Мекиот“ аспект доаѓа од фактот дека раката нема да се разбие со удар од една карта, бидејќи Ацето може да се претвори во еден, со што вкупниот број ќе биде под 21.

  • Влијание врз стратегијата: Флексибилноста на Soft 17 влијае на одлуките на играчите. Во во живо онлајн блек џек, каде што брзото размислување е клучно, одлучувањето дали да се удри или да застане на Soft 17 може да биде клучно. Конвенционалната стратегија често препорачува удирање на мека 17, бидејќи шансата за подобрување на раката е значителна, а ризикот од разбивање е мал.
  • Игра Влијание на варијации. Важно е да бидете свесни за овие нијанси пред да играте.

Што е тешко 17?

Спротивно на тоа, хард 17 е блек џек рака која не содржи кец броен како 11. Може да биде комбинација како 10 и 7 или 9 и 8. „Тешкиот“ дел имплицира дека раката има фиксна вредност; удирањето на тврд 17 носи висок ризик од разбивање.

  • Стратешки пристап: Играњето на Хард 17 бара поконзервативен пристап. Стандардна стратегија во повеќето живи онлајн блек џек игри е да застанете на тврд 17. Ризикот да се надмине 21 е превисок за да се оправда земањето друга карта, а стоењето ви дава шанса да победите врз основа на раката на дилерот.
  • Разбирање на правилата на дилерот: Исто така, од витално значење е да разберете како дилерот игра на тврд 17, бидејќи тоа може да влијае на целокупниот раб на куќата и вашата стратегија.

Правила на дилерот за Soft 17

Начинот на кој дилер се справува со Soft 17 може да варира помеѓу онлајн казина во живо и има значително влијание врз динамиката на играта:

  • Дилер погодува на Soft 17: Некои живи казина бараат од дилерот да земе дополнителна картичка на Soft 17. Ова правило малку го зголемува работ на куќата, бидејќи дилерот има дополнителни шанси да ја подобри својата рака.
  • Дилерот стои на Soft 17: Во други поставки за казино во живо, дилерот мора да стои на сите 17-ки, вклучувајќи го и Soft 17. Ова правило е генерално поповолно за играчот, бидејќи ја ограничува способноста на дилерот да ја подобри слабата рака.

Разбирањето на овие правила е од клучно значење за играчите, бидејќи може да влијае на одлуките, особено во ситуации со блиски разговори. Секогаш проверувајте ги правилата на табелата во вашата избрана онлајн игра блек џек во живо за да ја прилагодите вашата стратегија соодветно.

Споредување на Soft 17 и Hard 17 Strategies

Справувањето со Soft 17 и Hard 17 бара различни стратешки пристапи:

  • Мека 17: Со оглед на неговата флексибилност, играчите често избираат да погодат кога им делат Soft 17, настојувајќи да ја подобрат раката без ризик од разбивање. Стратегијата може да се промени врз основа на видливата карта на дилерот, а играчите понекогаш стојат ако дилерот покаже послаба рака.
  • Тешко 17: Спротивно на тоа, стратегијата за Хард 17 е типично поконзервативна. Вообичаен совет е да стоите, бидејќи ризикот од разбивање е голем со секоја дополнителна картичка. Силата на раката на дилерот може да влијае на оваа одлука, но стоењето е обично најбезбедниот облог.

Приспособувањето на вашата игра врз основа на тоа дали имате мек или тврд 17 е клучна вештина во блек џек онлајн во живо, што влијае и на непосредното одлучување и на севкупната стратегија за игра.

Заклучок

Разбирањето на нијансите помеѓу Soft 17 и Hard 17 е од витално значење за секој играч кој сака да се истакне во блек џек онлајн во живо. Додека двете раце се исти, присуството на Ace во Soft 17 нуди поголема флексибилност, што влијае на тоа како треба да играте со рака. Правилата на дилерот за Soft 17 исто така играат клучна улога, што влијае и на работ на куќата и на вашата стратегија. Со прилагодување на вашиот пристап врз основа на овие фактори, можете да донесувате поинформирани одлуки и да ги зголемите вашите шанси за успех на масата за блек џек во живо. Запомнете, секоја рака е важна во блек џек, а совладувањето на овие суптилности може значително да го подобри вашето искуство во игра.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Какви нови типови на бонуси треба да очекуваме во онлајн казина во живо во 2024 година
2024-01-10

Какви нови типови на бонуси треба да очекуваме во онлајн казина во живо во 2024 година

Вести