Совети и стратегии за тоа како да победите во Блек Џек во секое време

Блек Џек

2020-04-22

Блек Џек може да биде збунувачки за почетниците и играчите со средно ниво. Користете ги овие совети и стратегии секој пат, и вашите шанси за победа ќе се подобрат.

Совети и стратегии за тоа како да победите во Блек Џек во секое време

Знајте кога да се предадете

Предавањето, кое е познато и како задоцнето предавање или ЛС, е можно само кога некој сè уште ги игра првите две карти со кои биле поделени. Играчот не може да се предаде кога ќе преземе ударна карта. Затоа, од витално значење е да се размислува и да се стратегизира кога се играат првите две карти.

Играчот треба да се предаде кога има тешко 16, додека дилерот има 9, 10 или Ас. Оваа тешка 16-ка, сепак, не вклучува ситуација кога некој има пар од 8-ки. Предавањето во ова сценарио е најдоброто нешто што некој може да го направи бидејќи заштедува пари на долг рок.

Знајте кога да се разделите

Разделувањето е следниот чекор што треба да се разгледа. За да може играчот да се подели, неговите први две карти треба да бидат пар, или двете карти да имаат вредност по 10, како што е Џек или Крал. Затоа, многу е важно да се знае вредноста на картичките.

Кога некој ја знае вредноста на нивните картички и може да ја каже оваа вредност на прв поглед, тоа му овозможува да заштеди на време и може да донесуваат паметни одлуки. Секогаш треба да се делат 8-ки и кецови и никогаш не треба да се делат 5-ки и 10-ки. Ако разделувањето не е можно, треба да се премине на следниот чекор.

Знајте кога да се удвоите

Следниот чекор што треба да се земе предвид кога играте блек џек е дали да се удвои или не. Треба да се размислува за удвојување кога постои голема веројатност да се освои раката. Некои казина забрануваат удвојување во одредени прилики, па затоа е од клучно значење за некој да знае кога е дозволено и кога не е дозволено удвојување.

Играчот треба да се удвои кога има тврда 9 додека дилерот има 6 и 3. Треба да се удвои и кога поседува тврда 10, но само кога дилерот нема 10 или Аце. Друга причина да се удвои е кога некој има меки 13 или 14.

Знајте кога да удрите или стоите

Четвртата и последна опција што треба да ја разгледате откако ќе ги поминете горенаведените чекори е да знаете дали да удрите или да стоите. Клучно е да се знае разликата помеѓу двете и кога да се користи еден од нив во одредена ситуација.

Играчот треба да погоди и кога има тешки 11 или помалку. Треба да стои кога дилерот има или 4 - 6 додека тие имаат тврда 12. Играчот секогаш треба да стои кога има тврди 17 или повеќе, а исто така стои и кога има меки 19 или повеќе.

Најнови вести

Evolution го продолжува договорот за лиценцирање со Galaxy Gaming
2023-05-22

Evolution го продолжува договорот за лиценцирање со Galaxy Gaming

Новости

Промоција на казино

1xBet:До 1500 €
Играј сега
Betwinner
Betwinner:390 € Со бонус код CASINORANK
22BET
22BET:До 300 €