Врвни совети за живиот змеј тигар

Dragon Tiger

2020-11-14

Змеј тигар најмногу привлекува азиски играчи во физичките казина, но кога играат во казина во живо, играчите дефинитивно можат да уживаат во акцијата на играта и дилерот во живо. Змеј тигар се игра со нормална палуба со карти и обично оваа игра користи помеѓу 6 и 8 палуби. Играчите не играат против дилерот. Во основа, играчите ќе треба да изберат кој најверојатно ќе ја добие картичката со најголема вредност. Само една карта ќе биде поделена на просторот Змеј и на Тигарот.

Врвни совети за живиот змеј тигар

Основни правила и како да се игра

Или треба да се обложите на Змејот или Тигарот. Потоа ќе треба да почекате дилерот навистина да ги стави картите на масата и двете ќе бидат свртени нагоре. Нема да има повеќе активности во текот на ова игра. Највисоката карта е победник. Сепак, постојат 2 правила во игра. Сите кецови се ниски карти и ако Змејот и Тигарот добијат карта со иста вредност, раката е нерешена и куќата ќе земе половина од секој ставен облог.

Кои се потезите што играчите можат да ги направат

Што се однесува до потезите на играчите, тогаш тие ги имаат многу ограничени кога играат живо змеј тигар. Тие можат да го поделат својот облог на Змеј или Тигар. Кој ја има картичката со најголема вредност ќе биде победник, а потоа исплатата ќе се изврши соодветно.

Достапен е и облогот за нерешено, каде што змејот и тигарот имаат иста вредност на картата. Кога тоа ќе се случи, тогаш исплатата е 8:1. Сепак, овој облог му дава на казиното огромна предност од 32,7%, така што најдоброто што можете да направите е да го избегнете овој облог.

Постои можност да се обложите големи и мали со змеј тигар и играчите ќе се обложуваат дали змејот или просторот за тигар ќе биде Голем (ова значи над 7) или Мал (значи под 7). Овој облог ќе се изгуби ако вредноста е всушност 7.

Костум облози и стратегии

Има уште еден облог што може да се стави на играта и тоа се нарекува облог за костум. Со овој, облогот ќе има исплата од 3:1 доколку се избере точен костим. Играчите ќе изберат или местото на змеј или тигар и ќе треба да изберат која ќе одговара на картата што ќе ја раздели дилерот. Исто како и другите видови облози во оваа игра, дилерот ќе ги отстрани сите облози ако се појави 7.

Има само неколку стратегии за оваа игра. Можно е да се бројат картичките, но бидејќи се користат минимални картички во секоја рака, ова не е лесно да се направи. Играчите имаат предност ако внимаваат на казино со дилер во живо каде што користат чевли со 6 палуби и тоа значи дека има помалку карти, што всушност го прави возможно да се бројат картите и да се изберат точните облози на масата.

Кога станува збор за облозите на костими, играчите треба да ги гледаат оделата кои се во игра за секоја рака. Ако 3 од 4 костуми се појавуваат почесто од еден, совршено време е да се обложите на тој единечен костум, што ја зголемува можноста за победа на овој облог од костум.

Најнови вести

Evolution го продолжува договорот за лиценцирање со Galaxy Gaming
2023-05-22

Evolution го продолжува договорот за лиценцирање со Galaxy Gaming

Новости

Промоција на казино

1xBet:До 1500 €
Играј сега
Betwinner
Betwinner:390 € Со бонус код CASINORANK
22BET
22BET:До 300 €