AAMS Italy

Италијанската влада го отвори својот онлајн простор за коцкање онлајн казина во 2006 година. За да се осигура безбедноста на нејзините играчи на овие платформи за игри, Италија има т.н. ААМС.

AAMS Italy
AAMS Објаснето
AAMS Објаснето

AAMS Објаснето

Автономна управа на државните монополи. Тоа е она што значи ААМС. Ова е организација која ги лиценцира сите казина кои работат во државата Италија, без разлика дали се онлајн или офлајн. Притоа, ААМС гарантира дека сите казина што работат во земјата играат според нејзините строги правила и прописи.

Клучна одговорност на AAMS

Примарната одговорност на ААМС е да се осигура дека сите играчи на италијански казино се во сигурни раце на чесни и сигурни казино оператори и дека нема простор за измама.

Телото ги ревидира сите казина за да се осигура дека тие нудат фер игри. Исто така, ја проверува политиката за податоци на казината за да се осигура дека се грижи за приватноста на играчите. Казината што не ги исполнуваат барањата на AAMS не смеат да работат во земјата.

Како да откриете дали онлајн казиното е лиценцирано од AAMS

Да се каже дали онлајн казиното е лиценцирано од AAMS не е сложена задача. Дали казиното има лого на AAMS на дното на својата почетна страница? Дали кликнувањето на логото го пренасочува играчот на официјалната веб-страница на телото за лиценцирање? Ако е така, казиното е законски дозволено да работи во Италија, точка!

AAMS Објаснето