DGOJ Spain

Коцкањето е популарно хоби во Шпанија, но обложувачот треба да биде свесен дека користи веб-локација што е во согласност со локалните правила и прописи. Ова обезбедува безбедност за сите вклучени и спречува непредвидени околности. Секое сигурно казино во живо во Шпанија бара официјална лиценца од DGOJ Шпанија (Генерален директорат за регулирање на коцкањето) за да работи во земјата. DGOJ Spain е дел од Министерството за потрошувачки прашања и е задолжен за регулирање, овластување, надзор и координација на активностите за коцкање на државно ниво. Тие служат како официјална комисија за коцкање на земјата.

DGOJ Spain

Секое казино во живо што работи без лиценца се смета дека е нелегално и не е дозволено во земјата, затоа обложувачот треба да се увери дека играат во казино што ја поседува лиценцата. Ова исто така гарантира брзи и безбедни начини на плаќање за потрошувачот. Овие закони за коцкање постојат во земјата за да ги заштитат и потрошувачите и бизнисите, што значи дека играњето на легитимна веб-страница на казино води до пријатно и практично искуство. И коцкањето во живо, како и спортското обложување, се во надлежност на DGOJ во Шпанија. Може да се поднесе жалба и на веб-страницата на DGOJ доколку потрошувачот наиде на некоја сомнителна активност на интернет.

Section icon