Gibraltar Regulatory Authority

Гибралтар е мала западноевропска територија. Тоа всушност мери околу 2,6 квадратни милји. Сепак, тоа е витално запчаник во машината за коцкање онлајн казино. Затоа територијата го има она што е познато како Регулаторна управа на Гибралтар (GRA) за да ги регулира и лиценцира сите онлајн казино во живо операции кои се случуваат во нејзина јурисдикција.

Gibraltar Regulatory Authority
Видови GRA лиценци
Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
Видови GRA лиценци

Видови GRA лиценци

Во зависност од видот на коцкарската активност во која се занимава операторот, тој, меѓу другото, може да аплицира за која било од следните лиценци од Регулаторната управа на Гибралтар.

  • Лиценца за казино
  • Лиценца за машина за игри
  • Лиценца за букмејкер
  • Лиценца за лотарија

Строгост

Познато е дека GRA е еден од најстрогите органи за лиценцирање, особено во игрите во казино. Всушност, телото лиценцира само казина во категоријата „блу чип“. Она што ова едноставно значи е дека само добро познатите, големи казино брендови се квалификуваат да добијат лиценца GRA. Малите казина брендови сметаат дека е предизвик да се направи намалување.

Од сите казина со лиценца GRA се бара да имаат огромна сума на течни пари за да ги платат победниците. За да одреди колку пари треба да има казиното, телото редовно собира податоци за приходите на установата. Неусогласеноста со барањата на GRA може да доведе до повлекување на лиценцата. Ова треба да им даде мир на играчите на Гибралтар.

Видови GRA лиценци