National Gambling Authority of France

Онлајн коцкањето се најде во француската јурисдикција пред околу 11 години (поточно 2010 година). Тоа беше по донесувањето на таканаречениот француски закон за коцкање, кој исто така отстапи место за воспоставување на Autorité de Régulation des Jeux en Ligne (ARJEL), чиј мандат беше регулирање на индустријата за онлајн коцкање во Франција. Ова тело, сепак, се преклопи во 2020 година.

На негово место дојде Autorité Nationale des Jeux (ANJ), или Националната управа за коцкање на Франција, која сега (од 2021 година) е официјалниот орган што го регулира коцкањето во земјата. Сепак, за разлика од неговиот претходник, кој контролираше само 11% од францускиот пазар за коцкање, АНЈ ја означува својата моќ на неверојатни 78% или повеќе од пазарот за коцкање во земјата.

National Gambling Authority of France
Дали се безбедни лиценцираните казина ANJ?
Дали се безбедни лиценцираните казина ANJ?

Дали се безбедни лиценцираните казина ANJ?

Со оглед на тоа што значителен дел од возрасната популација на Франција се занимава со коцкање, требаше да се формира национална управа за коцкање на Франција. Сите казина лиценцирани од ова тело мора да имаат цврсти мерки за одговорно коцкање. Кога станува збор за лични и финансиски податоци, овие казина во живо мора да покажат дека се усогласени со законите за приватност.

Казината мора да понудат и фер игри; организацијата има нулта толеранција на местење дивеч. Со такви строги протоколи во сила, ANJ ги уверува француските играчи за безбедност и безбедност во онлајн казината. Какво робусно тело за лиценцирање на казино!

Дали се безбедни лиценцираните казина ANJ?