UK Gambling Commission

Комисијата за коцкање (GC) е можеби најголемото име во светот на регулативата за коцкање. Основано во 2005 година, ова е едно од најдолговечните регулаторни тела, што се однесува до онлајн казино игрите. Комисијата е создадена за контрола и регулирање на коцкањето на целиот пазар во Велика Британија. Покрај регулирањето на онлајн казино игрите, комисијата ги регулира и лотариите во регионот.

UK Gambling Commission
Видови лиценци GC
Видови лиценци GC

Видови лиценци GC

За се казино во живо оператор за да ги извршуваат своите деловни активности во Велика Британија, тие мора да аплицираат и да се квалификуваат за лиценца за работа во казино издадена од GC. Покрај оваа лиценца, комисијата ги дава и следните лиценци за работа, во зависност од коцкарската дејност што операторот е заинтересиран да ја понуди:

  • Лиценца за лотарија
  • Лиценца за спортско обложување
  • Лиценца за бинго

Барања за лиценца

GC може да се пофали со најдеталните барања за лиценцирање, кои секој оператор на казино мора да ги исполни за да работи во регионот. По завршувањето на сите основни работи, мора да се изврши проверка на позадината на операторот за да се осигура дека нема криминално досие. Накратко, следните се некои од аспектите што комисијата ги зема предвид при издавањето лиценца.

  • Интегритет на операторот на казиното
  • Финансиски мускули на операторот на казино
  • Кривична евиденција на сопственик на казино
  • Сопственост и идентитет на казиното
  • Нивото на компетентност на казиното во понудата на услуги за коцкање
Видови лиценци GC