Belgian Gaming Commission

Белгиската Комисија за игри на среќа беше формирана во 2011 година, две години откако парламентот го усвои Законот за коцкање од 1999 година, кој ја формираше комисијата. Примарната функција на комисијата е да ја регулира коцкарската индустрија во Белгија, како на копно, така и на онлајн коцкањето. Советување на парламентот и владата за прашања од коцкање.

  • Давање лиценци за коцкање.

  • Следење на активностите за коцкање во однос на усогласеноста со законите.

    Белгиската комисија за игри на среќа е предводена од судија и независно ги извршува сите свои должности. Одборот, исто така, се состои од други клучни претставници, меѓу кои клучни се претседателот и претставници на министерствата за правда, економија, финансии, јавно здравство, внатрешни работи и Национална лотарија.

Belgian Gaming Commission
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherRajesh NairResearcher

Казина во живо лиценцирани од белгиска комисија за игри

Сите казина во живо мора да добијат лиценца од белгиската комисија за игри за да ги понудат своите услуги во Белгија. Носителот на лиценцата издава различни дозволи во зависност од различни фактори како што се видовите на игра (на пр. игри на среќа), регионална покриеност и други.

Белгиската комисија за игри на среќа е позната по тоа што има барани барања пред да издава лиценци. Се надоврзува и на лиценцирани казина во живо да се осигура дека тие работат во рамките на законот и ги исполнуваат пропишаните стандарди. Тоа се меѓу главните причини за лиценци се толку популарни, дури и меѓу меѓународните казина во живо. Играчите, исто така, имаат тенденција да им веруваат на белгиските казина во живо кои ја имаат лиценцата многу повеќе од оние со лиценци за други јурисдикции.

Постојат неколку правила во врска со тоа кои казино оператори можат да добијат лиценци од белгиската комисија за игри. За почеток, операторите на казино мора да имаат воспоставено копнени операции во Белгија. Операторите мора да ја докажат и својата финансиска способност да водат коцкарски бизнис според поставените стандарди. Нема ограничувања во однос на националноста на операторите. Комисијата обично става црна листа на оператори на казина во живо кои не добиваат лиценци, што им отежнува на казината да понудат услуги за коцкање - илегалните оператори на онлајн коцкање во земјата ризикуваат кривично гонење на суд.

За лиценцата на белгиската комисија за игри

Како што споменавме претходно, операторите на казино во живо мора да исполнат неколку барања за да добијат лиценци од Белгиската комисија за игри. За почеток, операторите на казино во живо мора да обезбедат сертификат за добро однесување и да немаат криминално досие за да аплицираат за лиценца. Тие, исто така, мора да обезбедат копии од нивните даночни пријави, даночни пријави на компании и други релевантни документи. Дополнително, операторите на казино мора да достават доказ за финансиски средства и да го откријат идентитетот на сите акционери.

По одобрувањето на апликацијата, операторите на казиното мора да платат неколку такси, вклучувајќи депозит за лиценца, такса за основање и такса за локален сервер, за да ги обработат нивните лиценци. Целиот процес на стекнување лиценца обично трае од три до шест месеци. Во моментов, комисијата лиценцира повеќе од 16.000 активни казина во живо.

Комисијата може да наметне административна казна за секој носител на лиценца што го прекршува законот според Законот за коцкање. Казните може да варираат од нешто толку благ како предупредување до сурови како суспензија или прекинување на коцкарските операции на операторот. Тие вклучуваат случаи кога јавниот обвинител не ги гони сторителите. Белгиската комисија за игри, исто така, може да ги блокира играчите од пристап до кое било лиценцирано казино во живо во Белгија. Тоа обично се случува на барање на операторите на казино за играчи кои се обидуваат да го измамат системот.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)