Лиценци

DGOJ Spain

Коцкањето е популарно хоби во Шпанија, но обложувачот треба да биде свесен дека користи веб-локација што е во согласност со локалните правила и прописи. Ова обезбедува безбедност за сите вклучени и спречува непредвидени околности. Секое сигурно казино во живо во Шпанија бара официјална лиценца од DGOJ Шпанија (Генерален директорат за регулирање на коцкањето) за да работи во земјата. DGOJ Spain е дел од Министерството за потрошувачки прашања и е задолжен за регулирање, овластување, надзор и координација на активностите за коцкање на државно ниво. Тие служат како официјална комисија за коцкање на земјата.

Прикажи повеќе
AAMS Italy

Италијанската влада го отвори својот онлајн простор за коцкање онлајн казина во 2006 година. За да се осигура безбедноста на нејзините играчи на овие платформи за игри, Италија има т.н. ААМС.

Прикажи повеќе
Curacao

Со коцкање во живо пазарот експоненцијално расте, регулацијата на казиното за целите на безбедноста на играчите стана глобална грижа. Една организација која се појави за да ги регулира активностите на казино е Комисијата за е-игри во Курасао. Додека оваа организација не е во лигата на слични на Орган за игри на среќа на Малта и на Комисија за коцкање во Обединетото Кралство, врши одреден ограничен надзор на платформите за коцкање кои работат на територијата на Курасао.

Прикажи повеќе
Cagayan Economic Zone Authority

Управата за економска зона на Кагајан (ЦЕЗА) е организација која има задача да ги регулира и лиценцира операциите на коцкање во регионот Кагајан. Телото цели главно онлајн коцкање оператори во Азија. Тоа им забранува на Филипинците од коцкање на онлајн сајтови домаќин на локално ниво во регионот Кагајан. Телото ја врши својата работа преку она што е познато како First Cagayan, организација која е заслужна за растот на азискиот пејзаж за онлајн игри.

Прикажи повеќе
Malta Gaming Authority

Првично наречена Управа за лотарии и игри на среќа, органот за игри на среќа на Малта (MGA) е организација создадена од владата на Малта во 2001 година за да го регулира просторот за коцкање во нејзината земја. Заедно со Комисија за коцкање во Обединетото Кралство, оваа облека е една од најавторитетните што се однесува до регулаторните тела за коцкање. Телото има задача да осигура дека сите казина со MGA лиценци се усогласени со прописите за коцкање на Малта. Исто така, издава лиценци за казина и спроведува казнување за оние кои нема да се усогласат.

Прикажи повеќе
UK Gambling Commission

Комисијата за коцкање (GC) е можеби најголемото име во светот на регулативата за коцкање. Основано во 2005 година, ова е едно од најдолговечните регулаторни тела, што се однесува до онлајн казино игрите. Комисијата е создадена за контрола и регулирање на коцкањето на целиот пазар во Велика Британија. Покрај регулирањето на онлајн казино игрите, комисијата ги регулира и лотариите во регионот.

Прикажи повеќе
Swedish Gambling Authority

Како Малта коцкање орган, Шведската управа за коцкање (SGA) е организација која ги регулира активностите за прашања од коцкање. Телото е основано од шведските власти за да се осигура дека пазарот на коцкање во земјата е сигурен, безбеден и легален. Тоа значи дека SGA ги регулира и лиценцира сите коцкарски активности во Шведска. Организацијата работи под контрола на шведското Министерство за финансии.

Прикажи повеќе
Belgian Gaming Commission

Белгиската Комисија за игри на среќа беше формирана во 2011 година, две години откако парламентот го усвои Законот за коцкање од 1999 година, кој ја формираше комисијата. Примарната функција на комисијата е да ја регулира коцкарската индустрија во Белгија, како на копно, така и на онлајн коцкањето. Советување на парламентот и владата за прашања од коцкање.

Прикажи повеќе

Alderney Gambling Control Commission

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)