Cagayan Economic Zone Authority

Управата за економска зона на Кагајан (ЦЕЗА) е организација која има задача да ги регулира и лиценцира операциите на коцкање во регионот Кагајан. Телото цели главно онлајн коцкање оператори во Азија. Тоа им забранува на Филипинците од коцкање на онлајн сајтови домаќин на локално ниво во регионот Кагајан. Телото ја врши својата работа преку она што е познато како First Cagayan, организација која е заслужна за растот на азискиот пејзаж за онлајн игри.

Cagayan Economic Zone Authority
Видови лиценци издадени од CEZA
Видови лиценци издадени од CEZA

Видови лиценци издадени од CEZA

CEZA има задача да дозволи лиценцирање на различни видови на интернет коцкање покрај игрите во казино. Тие вклучуваат спорт, покер, бинго, лотарија и коцкање со гребење. ЧЕЗА издава три вида лиценци, кои се следните:

  • Лиценца за онлајн казино: Ова е исклучиво наменето за операторите на онлајн казино.
  • Лиценца за букмејкер: Ова е наменето само за обложувалниците.
  • Целосна лиценца: Ова е наменето за оператори кои нудат секаков вид на онлајн коцкање, вклучувајќи казина, кено, лотарии, спортови, покер соби итн.

Безбедност

CEZA е едно од најпопуларните тела за лиценцирање на азискиот пазар и има многу да понуди во однос на безбедноста на играчите. Телото има строги правила за лиценцирање, кои онлајн казината мора да ги исполнуваат кога аплицираат за лиценца. Дополнително, телото редовно врши ревизија на казината, а секој што ќе открие дека ги прекршил правилата на играта ризикува да ја изгуби лиценцата.

Видови лиценци издадени од CEZA