Costa Rica Gambling License

Костарика е една од оние земји кои допрва треба да воспостават регулаторно тело за коцкање. Прво и основно, земјата нема донесено никакво законодавство за регулирање на коцкањето во нејзината јурисдикција. Како таква, не постојат основи според кои а орган за лиценцирање казино може да се воспостави, иако тоа во никој случај не значи дека владата на Костарика целосно ги затвори вратите за формирање таква власт. Затоа, кој знае дали земјата ќе размисли за донесување закони за регулирање на коцкањето во блиска иднина?

Costa Rica Gambling License
Дали има живи казина во Костарика?
Дали има живи казина во Костарика?

Дали има живи казина во Костарика?

Костарика може да се пофали со стотици регистрирани казино во живое во функција и покрај недостатокот на регулаторно тело за коцкање. Се што им е потребно на операторите е полномошно и законски документи за основање компанија. Без да се стекнуваат лиценци за игри, земјата е атрактивен пазар за операторите на казино. Како што рече, на граѓаните на земјата им е да бараат реномирани казина каде што ќе можат да уживаат во безбедно коцкање.

Лиценца за обработка на податоци

Додека од операторите на казино во Костарика не се бара да добијат никаква лиценца, тие мора да имаат лиценца за обработка на податоци. Апликантот мора да има физичка локација во земјата за да се квалификува за оваа лиценца.

Дали има живи казина во Костарика?