Cyprus Gaming and Casino Supervision Authority

Кипарската комисија за игри на среќа е овластување наложено од владата на земјата да ги регулира сите коцкарски активности во оваа медитеранска нација. Комисијата е формирана во 2015 година и има влијание и на копнените и на онлајн казино платформите.

Cyprus Gaming and Casino Supervision Authority
Клучни одговорностиБарања за лиценцирање
Клучни одговорности

Клучни одговорности

Клучната одговорност на Комисијата за игри на среќа на Кипар е да ги регулира, лиценцира и надгледува сите форми на коцкање во земјата. Ова им овозможува на граѓаните на Кипар да уживаат во коцкањето во добро заштитена средина.

Клучни одговорности
Барања за лиценцирање

Барања за лиценцирање

Иако комисијата за игри во Кипар можеби не е толку строга како другите (Управата за игри на среќа на Малта и Комисијата за коцкање на ОК), Комисијата е најдобрата сама по себе, што се однесува до нејзините функции. Секој оператор на казино што мисли дека едноставно може да аплицира за лиценца за коцкање во Кипар и да ја добие без ригорозна проверка, се залажува себеси.

Пред да издаде лиценца Кипарската комисија за игри на среќа, таа врши детален преглед на операторот за коцкање за да се осигури дека има фер и безбедносни протоколи, доверлив софтвер и модерна безбедносна технологија. Ова им дава на играчите 100% заштита. Во случај на каков било спор, Комисијата го задржува правото да повлече а лиценца од кој било оператор за коцкање кој е прогласен за виновен.

Барања за лиценцирање