Estonian Organisation of Remote Gambling

Естонската организација за далечинско коцкање (EORG) е орган кој има задача да ја регулира естонската индустрија за коцкање. Ова тело го надгледува работењето и на онлајн и на копнените казина. Тоа вклучува обезбедување лиценци и обезбедување лиценцирани казина да се придржуваат до поставените стандарди и прописи.

EORG започна да издава лиценци за коцкање во 2010 година, откако Законот за коцкање со кој беше легализирано коцкањето преку Интернет беше донесен во 2009 година. Исто така, вреди да се напомене дека EORG почна да нуди лиценци за меѓународни онлајн казина во 2011 година, дозволувајќи им да работат во Естонија. Ваквите меѓународни казина се исто така под регулација на EORG во однос на нивното работење во земјата.

Estonian Organisation of Remote Gambling
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherRajesh NairResearcher

Онлајн казина лиценцирани од Естонската организација за далечинско коцкање

Сите казина кои работат легално во Естонија се обврзани да имаат лиценца издадена од EORG. За таа цел, голем број нелиценцирани онлајн казина се ставени на црната листа во земјата што им отежнува пристап на жителите на Естонија. Давателите на интернет услуги играат суштинска улога во обезбедувањето недостапни такви страници. Имено, банкарските трансфери се исто така блокирани во повеќето нелиценцирани казина, што го прави речиси невозможно локалните обложувачи да играат во такви казина.

EORG нуди четири различни типови на лиценци за казина во живо. Видот на издаденото лиценцирање во голема мера зависи од природата на коцкарските активности што ги нуди операторот. Овие лиценци опфаќаат игри на среќа, лотарии, игри на вештини и обложување. Онлајн казина кои нудат сите видови на коцкарски активности мора да ги добијат четирите лиценци. Имено, сите лиценци издадени од EORG важат десет години. Покрај лиценцата, давателите на онлајн коцкање мора да добијат и дозволи за работа. Тие мора да ги обновуваат дозволите за работа на секои пет години.

Цената на различните видови лиценци за онлајн казина варира. Компаниите кои аплицираат за лиценци мора да имаат однапред утврдени износи на основна главнина и да плаќаат државни давачки. Условите за акционерски капитал се 1 милион евра за игри на среќа, 25.000 евра за игри на вештина и 130.000 евра за тотализатор и обложување.

За естонската организација за далечинско коцкање

EORG е меѓу најпопуларните во Естонија лиценци за коцкање. Тоа е најмногу поради нивните строги барања за квалификација за лиценца. Организацијата за лиценцирање, исто така, ги следи сите лиценцирани компании за да се осигура дека тие работат според нивните пропишани стандарди. Како резултат на тоа, естонските обложувачници имаат тенденција да им веруваат само на онлајн казина што организацијата ги лиценцира. Така, операторите на онлајн казина треба да добијат лиценца за да заработат место меѓу листата на доверливи казина во конкурентната индустрија за коцкање.

Естонската организација за далечинско коцкање обезбедува лиценци за казино-оператори ширум светот, барајќи да обезбеди услуги за коцкање на Естонците. Тоа е под услов на операторите да не им е законски забрането да водат казина во странство со законите на нивните земји. Барањата за лиценца и давачките се слични за сите меѓународни онлајн казина, но различни за локалните.

Главната цел на EORG е да обезбеди естонските обложувачници да уживаат во сигурни и сигурни искуства со коцкање. Тоа е особено во онлајн казина, каде што стотици измамнички сајтови за коцкање ја валкаат индустријата. Условите и правилата за лиценца се дизајнирани да обезбедат онлајн казината да ги обезбедуваат најдобрите можни услуги за Естонците. Организацијата, исто така, се прослави низ годините, и локално и надвор од неа.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)