Kahnawake Gaming Commission

Комисијата за игри на среќа Kahnawake (KGC) е регулаторно тело за коцкање кое работи во Канада и делови од Северна Америка. KGC настана во 1996 година и е еден од најпопуларните регулатори за коцкање на планетата. Во извршувањето на своите одговорности, органот работи во тандем со други органи, вклучувајќи ја и Комисијата за игри на Алдерни и Комисија за игри на Малта (MGA).

Kahnawake Gaming Commission
Зошто KGC привлекува казинаЗаштита на играчот
Nathan Williams
WriterNathan WilliamsWriter
ResearcherRajesh NairResearcher
Зошто KGC привлекува казина

Зошто KGC привлекува казина

KGC привлекува многу казино оператори поради неколку причини. Како прво, надоместокот што провизијата го наплаќа за лиценца е релативно низок. Втората причина е што правилата на комисијата се порелаксирани од другите регулаторни органи таму, како што е MGA. Како такви, многу казина во живо се привлечени од Канада и Северна Америка. Сепак, тоа не значи дека играчите не се заштитени.

Зошто KGC привлекува казина
Заштита на играчот

Заштита на играчот

Стекнувањето лиценца на KGC не е прошетка во паркот. За секој оператор на казино да се квалификува, тој мора да помине тестови за доверливост и интегритет. На пример, казиното мора да има и стандарден софтвер за игри без дупки за местење. Дополнително, казиното мора да им дозволи на независните ревизорски фирми да ги ревидираат нивните активности за да се осигураат дека тие играат чисто на пазарот. Сето ова е направено за да им се гарантира на играчите сигурна средина за коцкање.

Заштита на играчот