Malta Gaming Authority

Првично наречена Управа за лотарии и игри на среќа, органот за игри на среќа на Малта (MGA) е организација создадена од владата на Малта во 2001 година за да го регулира просторот за коцкање во нејзината земја. Заедно со Комисија за коцкање во Обединетото Кралство, оваа облека е една од најавторитетните што се однесува до регулаторните тела за коцкање. Телото има задача да осигура дека сите казина со MGA лиценци се усогласени со прописите за коцкање на Малта. Исто така, издава лиценци за казина и спроведува казнување за оние кои нема да се усогласат.

Malta Gaming Authority
Видови лиценциБарања за лиценца
Видови лиценци

Видови лиценци

МГА издава четири типа лиценци, кои се Класа Прва, Класа Втора, Класа Трета и Класа Четврта. Лиценцата од Класа 1 е насочена кон лотарии и казина, додека Класа втора е наменета за платформи за обложување со распространување, базен и со фиксни коефициенти. Класата трета се издава на портали за игри, покер соби и платформи за игри P2P, додека Класата четврта е за продавачи на софтвер.

Видови лиценци
Барања за лиценца

Барања за лиценца

Стекнувањето лиценца за казино од MGA е висок ред. Тоа е затоа што организацијата нагласува работи како фер играње, приватност на играчите и безбедност на играчите. Дополнително, организацијата обично ќе им задолжи на професионалните ревизори како што се eCogra и iTech да ги ревидираат платформите за казино пред да издадат лиценца. Сигурно, MGA го заслужува својот рап како еден од најдобрите авторитети во индустријата за коцкање.

Барања за лиценца