Ministry of Interior of the State of Schleswig-Holstein

Германските власти со години се обидуваат да смислат прифатливо законодавство за регулирање и контрола на онлајн коцкањето. Европскиот суд на правдата, поддржан од Европската асоцијација за игри и обложување, изврши притисок врз Германија да го прифати и следи европското законодавство за услуги за движење за фер конкуренција во 2012 година.

Земјата на крајот беше обврзана да ги ублажи своите строги ограничувања за коцкање и да ги отвори своите коцкарски операции. Подоцна, во истата година, државата Шлезвиг-Холштајн донесе Закон за игри што сè уште е во сила. Државата беше првата што обезбеди лиценци за интернет-страниците за коцкање. Некои лиценци беа издадени со рок на траење од 6 години и се уште се активни.

Ministry of Interior of the State of Schleswig-Holstein
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherRajesh NairResearcher

Лиценци за онлајн казино во државата Шлезвиг-Холштајн

И играчите и операторите на казино ја фаворизираат лиценцата за казино во државата Шлезвиг-Холштајн. Неколку европски земји имаат имплементирано различни закони за онлајн коцкање во текот на последната деценија. Поголемиот дел од законодавството е насочено кон регулирање на казината или на федерално или на државно ниво. Доминантната структура на германскиот сектор за државна лотарија беше зачувана според новиот модел на Шлезвиг-Холштајн. Сепак, ја отстрани забраната за онлајн казина.

Контрола на небезбедно, измамнички коцкање-

Според Шлезвиг-Холштајн, земјата веќе имала просперитетна казино индустрија. Многу играчи користеа нелегални средства за пристап до овластени казина. Затоа, пазарот беше ранлив на злоупотреба и измамничко однесување бидејќи беше регулиран со строга федерална легислатива. Државата имаше за цел да го изедначи ова со тоа што им беа достапни овластени провајдери на играчите.

Локалните и европските провајдери можат да аплицираат за лиценцата. Додека оваа регулаторна власт ќе дава национални лиценци, Шлезвиг-Холштајн изјави дека државите ќе можат да дизајнираат свои регулативи за онлајн казино. Доколку се одобри, операторите нема да можат да обезбедат и казино и спортско коцкање во ист домен, освен ако имаат свој посебен дел, а вкрстената продажба би била забранета. За странските оператори им требаше канцеларија, седиште или деловни простории во Европската унија или во Европската економска област за да добијат дозвола.

Лиценци издадени од државата Шлезвиг-Холштајн

Иако дозволата не е специфична за земјата, таа првенствено им користи на европските казино оператори. Една од најсуштинските карактеристики што природно произлегува од таквата цел е заштитата на гејмерите и водење на обложувачите на законски регулиран пазар. Ова е дизајнирано да ги заштити нивните интереси, а исто така и автентичноста на казино игрите, да се спротивстави на зависноста и да ги заштити младите од експлоатација.

Многу од најголемите во светот казина во живо поднел барање за лиценца кога државата Шлезвиг-Холштајн го започнала процесот на аплицирање. Како резултат на тоа, повеќето страници што ја користат оваа лиценца се многу безбедни и добро управувани. Тие исто така користат лиценци од други земји, како оние од Малта и Гибралтар.

Новиот закон вклучува некои одредби за заштита на играчите насочени кон заштита на ранливите играчи, спречување на малолетни игри и борба против компулсивно коцкање. Кога играчите се регистрираат за прв пат на веб-локација, тие ќе бидат принудени да воспостават месечен лимит за депозит не повеќе од 1000 долари. Ако играчот побара прилагодување на нивната самонаметната граница, тоа стапува на сила седум дена по поднесувањето на барањето. Барањето за намалување на ограничувањето е веднаш одобрено. Постојат процедури за автентикација на играчи за да се осигура дека играчите ги исполнуваат прописите за заштита на младите. Исто така, мора да постои механизам за идентификување и задржување на малолетниците.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)