Преглед на игри со дилер во живо Arlequin Casino - Responsible Gaming

Arlequin CasinoResponsible Gambling
CASINORANK
7.8/10
БонусБонус $300 + 10 бесплатни вртења
Брзи плаќања
Единствена ВИП програма
Најдобри студиа за игри
Поддржано
Потврдено
Безбедно
Брзи плаќања
Единствена ВИП програма
Најдобри студиа за игри
Arlequin Casino is not available in your country. Please try:
Responsible Gaming

Responsible Gaming

Давателот промовира безбедно коцкање и нуди ресурси и алатки за да им помогне на корисниците да ја задржат контролата врз нивното однесување на игрите. Ова вклучува избори за самоисклучување, ограничување на депозитите и паузирање додека играте.

Казиното Arlequin се погрижува неговите членови на тимот да се добро образовани да препознаат проблем со коцкање и да ги имаат сите потребни ресурси за да помогнат. Тие сакаат играчите да се забавуваат додека се коцкаат, па затоа ги поттикнуваат играчите да се коцкаат одговорно во секое време. Коцкањето е забавна активност и играчите треба да уживаат во неа и да не се чувствуваат под стрес поради тоа. Позајмувањето пари за играње или трошењето повеќе отколку што може да си дозволи не е вистинскиот начин да се оди. Ова може да доведе до значителни проблеми и за играчот и за нивното семејство.

За да им помогне на играчите, казиното Arlequin им дозволува да ги постават своите граници за игри, буџети и граници со обезбедување алатки кои ќе им помогнат да спречат нездраво однесување.

Играчите можат да постават дневни, неделни и месечни ограничувања за тоа колку можат да депонираат. Најдоброто нешто што треба да направите овде е да ја контактирате поддршката за корисници и тие ќе им помогнат да ја донесат најдобро информираната одлука.

Период на ладење

Казиното Арлекин им нуди на играчите различни опции за разладување како 24-часовен тајм аут или неопределено само-исклучување. Кој и да избере играчот да го искористи, сигурно ќе му помогне да ја контролираат својата навика за коцкање.

Проверка на реалноста

Добра идеја е играчите да го следат нивното коцкање користејќи ја алатката за проверка на реалноста. Ова ќе им помогне да следат колку долго играат, а штом ќе го достигнат временскиот рок, ќе добијат известување. Играчите ќе треба да изберат или да продолжат или да излезат од играта. Казино игрите во живо од Evolution Gaming имаат своја проверка на реалноста во нивните игри и стандардно е поставена на секои 60 минути.

Тест за самооценување

Играчите кои се загрижени за нивното коцкање и веруваат дека развиваат зависност може да пробаат тест за самооценување. Ова е збир на прашања кои ќе им помогнат подобро да ја разберат нивната навика за коцкање. Не може да се каже дека тие мора искрено да одговорат на секое прашање. Секој што е загрижен за резултатот од нивниот тест треба да размисли за активирање на тајм аут на нивната сметка или да ја контактира поддршката за корисници за совет.

Заштита на малолетници

Играчите кои споделуваат компјутер со малолетници треба секогаш да се одјавуваат од својата сметка кога ќе завршат со играњето. Уште повеќе, тие можат да користат софтвер како што е NetNanny, за да ги заштитат малолетниците кои пристапуваат до сајтовите за коцкање.

Само играчи кои се полнолетни можат да креираат сметка во казиното Arlequin. Од таа причина, компанијата поминува низ обемна процедура за верификација за да се увери дека секој играч што создава сметка има 18 или повеќе години.

Независни организации

Играчите кои се занимаваат со зависност од коцкање треба да контактираат со поддршката за корисници бидејќи имаат големо искуство во справувањето со овие прашања. Многу различни организации ќе им помогнат на зависниците со насоки и совети:

GamCare

Веб: www.gamcare.org.uk

Е-пошта: [email protected]

Линија за помош: (+44) 808 802 0133

Гордонхаус

Веб: www.gordonmoody.org.uk / www.gamblingtherapy.org

Е-пошта: [email protected] / https://www.gamblingtherapy.org/en/email-support-gambling-therapy

Телефон: (+44) 01384 241292

ГА анонимни коцкари

Веб: www.gamblersanonymous.org.uk

Гам-Анон

Веб: www.gamanon.org.uk

Телефон: (+44) 870 050 8880

Линкови за контакт и онлајн состанок во ОК: https://gamanon.org.uk/?page_id=82

Stödlinjen

Ако сте жител на Шведска и имате какви било потенцијални проблеми со коцкањето, секогаш можете да контактирате со Stödlinjen за консултации, независна и трета страна за помош:

Веб: www.stodlinjen.se

Телефон: 020-81 91 00 работни денови 09.00-21.00 за играчи и роднини.

Можете исто така да пристапите до линијата за поддршка преку разговор, СМС или е-пошта преку веб-страницата погоре.