Преглед на игри со дилер во живо National - Responsible Gaming

NationalResponsible Gambling
CASINORANK
9.1/10
БонусБонус $1.000 + 100 бесплатни вртења
Табла за најдобар играч
Чист дизајн
Повеќејазично казино
Поддржано
Потврдено
Безбедно
Табла за најдобар играч
Чист дизајн
Повеќејазично казино
National is not available in your country. Please try:
Responsible Gaming

Responsible Gaming

Повеќето играчи уживаат во коцкањето и го гледаат како забавна активност. Од друга страна, има играчи кои не можат да го контролираат својот нагон и обично гледаат на коцкањето како начин за лесна заработка. Тие обично играат со пари што не можат да си дозволат да ги загубат, обично пари што се наменети за нешто друго, како кирија.

Она што играчите треба да го имаат на ум е дека коцкањето треба да се гледа како забава, а не како начин за заработка. Играчите треба внимателно да ги контролираат парите што ги обложуваат и да играат само со парите што се подготвени да ги загубат.

Бркањето загуби е уште една голема грешка што повеќето играчи имаат тенденција да ја прават. На овој начин тие само ќе изгубат повеќе пари и нема да добијат пари назад. Исто така, добра идеја е да го следите времето што го поминуваат играјќи не само за да ги следите парите што ги трошат. Коцкањето е забавна активност и играчите лесно можат да изгубат чувство за времето.

Лимит на депозит

Најдобар начин да имаат поголема контрола над нивните навики за коцкање, играчите можат да постават различни ограничувања на нивните сметки. Еден од најчестите што ги користат многумина е лимитот за депозит. Играчите можат да постават ограничување на износот што го депонираат на нивната сметка, а штом ќе го достигнат износот, нема да можат да направат нов депозит додека не помине временскиот период. Играчите можат да поставуваат дневни, неделни и месечни ограничувања на нивните сметки.

Самоисклучување

Играчите кои не можат да го контролираат својот нагон за коцкање и трошење пари што ги немаат, можат да постават самоисклучување од страницата. Повеќето играчи избираат да се самоисклучат од коцкање на 24 часа или можат да одат на подолг период од минимум 6 месеци. Откако ќе ги преземат овие чекори, играчите нема да можат да се логираат на нивната сметка и да играат игри за вистински пари.

Заштита на малолетници

Играчите треба да бидат полнолетни за да создадат сметка во Националното казино. Од таа причина, казиното ќе помине низ обемна процедура за верификација за да се увери дека сите играчи се полнолетни за коцкање.

Националното казино никогаш нема да ги промовира своите услуги за малолетници, а нема да ги охрабрува ниту малолетниците да ја посетат нивната страница. Уште повеќе, казиното ги охрабрува возрасните секогаш да се одјавуваат од својата сметка доколку споделуваат компјутер со малолетно лице. Исто така, постојат многу различни софтверски филтри кои ќе го блокираат пристапот до малолетните корисници, вклучувајќи ги и следниве:

Зависност од коцкање

Некои луѓе се склони да развијат некаков вид зависност, а коцкањето е само едно од многуте. Исто како и со секоја зависност, проблематичните коцкари можат да издржат симптоми на повлекување кога веќе ја немаат хемикалијата на возбуда што ја посакуваат. Во повеќето случаи, на играчите како овој ќе им треба стручна помош за да се справат со ова сериозно прашање.

Научниците тврдат дека дрогата и коцкањето ги менуваат истите мозочни кола на сличен начин. Овие истражувања се направени од студии за протокот на крв и електричната активност во мозокот на луѓето додека тие извршувале различни задачи на компјутери кои наликуваат на игри во казино.

Националното казино е дизајнирано од тим од професионалци за да обезбеди безбедно и сигурно место каде играчите можат да се забавуваат и да уживаат во рекреативна активност.

Играчите кои од самиот почеток знаат дека ќе имаат одредени проблеми со коцкањето, можат да ја искористат предноста на една од многуте корисни функции достапни во National Casino. Една од подрастичните мерки е да изберат да се исклучат од коцкање. Најдоброто нешто што треба да направите во овој случај е да ја контактирате поддршката за корисници и тие ќе му помогнат на секој играч да ја донесе најдобро информираната одлука.

Дали е безбедно Националното казино?

Националното казино ги има сите потребни лиценци за работа, а тие лиценци го обврзуваат казиното да следи одредени правила кои работат во корист на играчот. Ако забележат проблем со шема на коцкање, тие ќе контактираат со поединечни играчи и ќе им предложат да искористат една од многуте функции што ги нудат, како што се ограничување на депозитот, период на разладување или само-исклучување, само за да именуваат некои.

Тест за самооценување

Ова е тест кој може да им помогне на играчите да сфатат дали имаат проблем со коцкањето или не. Тестот за самооценување не е дијагноза, туку само алатка која играчите можат да ја користат за да видат дали им е потребна стручна помош.

 • Дали обично губите време од училиште или работа поради вашата навика за коцкање?
 • Дали се чувствувате несреќно поради вашата навика за коцкање?
 • Дали коцкањето влијае на вашата репутација?
 • Дали некогаш чувствувате каење после коцкање?
 • Дали се коцкате за да добиете пари за секојдневните трошоци?
 • Дали коцкањето предизвикува намалување на вашите амбиции?
 • Дали мислите дека треба да се вратите и да ги вратите парите што сте ги изгубиле додека се коцкате?
 • Дали мислите дека треба да се вратите и да освоите повеќе пари по голема победа?
 • Дали се коцкате додека не ги изгубите сите пари?
 • Дали позајмувате пари за да се коцкате?
 • Дали продавате лични работи за да го финансирате вашето коцкање?
 • Дали ги задржувате вашите „коцкарски пари“ и не сакате да ги потрошите за нешто друго освен за коцкање?
 • Дали се грижите за вашата благосостојба?
 • Дали се коцкате повеќе отколку што сте планирале?
 • Дали се коцкате кога ви е досадно или кога сте осамени?
 • Дали некогаш сте направиле незаконски чин за да ја финансирате вашата навика за коцкање?
 • Дали имате проблеми со спиењето поради вашето коцкање?
 • Дали разочарувањата и фрустрациите создаваат нагон за коцкање?
 • Дали ја прославувате добрата вест со коцкање?
 • Дали некогаш сте размислувале за самоубиство поради вашата навика за коцкање?

Играчите кои одговориле со „да“ на седум и повеќе прашања имаат потешкотии да го контролираат својот нагон за коцкање.

Играчите кои имаат проблеми со коцкањето треба да побараат стручна помош. Има многу различни организации со кои играчите можат да контактираат за помош и насоки, вклучувајќи ги и следниве: